Volf: Daćemo Verstapenu vremena da razmisli da li želi da pređe u Mercedes 1Foto: EPA-EFE/SHAWN THEW

Direktor Mercedesa Toto Volf rekao je danas da će ekipa dati vremena aktuelnom svetskom šampionu Maksu Verstapenu da odluči o budućnosti u Formuli 1, u sred „nekih kolebanja“ u Red Bulu.

Ekipa Red Bul pogođena je skandalom nakon što je koleginica optužila direktora ekipe Kristijana Hornera za neprikladno ponašanje. Kompanija je odbacila tužbu i suspendovala ženu, a tokom čitave situacije Jos Verstapen, otac holandskog vozača, tražio je promene u ekipi.

Mercedes mora da pronađe vozača za 2025. godinu, pošto je sedmostruki svetski šampion Luis Hamilton odlučio da pređe u Ferari. Spekulisalo se da će Mercedes pokušati da angažuje Verstapena, koji je u četvrtak rekao da u Red Bulu namerava da ostane do kraja ugovora, 2028. godine.

Upitan za koga će Verstapen voziti sledeće godine, Volf je za Skaj rekao: „Kad bih znao…“.

„Maks je u najbržem bolidu, a to će vozač uvek tražiti. Mislim da je okidač za njega da razmišlja o drugim opcijama zato što ima nekih kolebanja u njegovoj ekipi. Mislim da mu moramo dati vreme da razmisli na koji način želi da sredi svoju budućnost, a da to mi ne poguramo“, rekao je Volf.

Verstapena su u četvrtak u Melburnu pitali da li će u budućnosti potpisati za Mercedes.

„Ne znam. Ne znam šta će se dogoditi posle 2028. godine. Ne znam da li ću ostati u Formuli 1 ili nastaviti ili potpisati novi ugovor. Ne znam“, rekao je Verstapen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari