Voriorsi na korak od velikog finala, vode 3:0 protiv Dalasa 1Foto: EPA-EFE/ADAM DAVIS SHUTTERSTOCK OUT

Košarkaši Golden Stejta napravili su brejk pobedom nad Dalasom na gostujućem terenu i tako došli nadomak prolaska u veliko NBA finale.

Oni su slavili rezultatom 109:100 i potrebna im je samo još jedna pobeda u potencijalne naredne ćetiri utakmice kako bi se domogli borbe za šampionski prsten.

U redovima domaće ekipe bolji od ostalih bili su Luka Dončić sa 40 i Spenser Dinvidi sa 26 poena, dok je tim iz Kalifornije do trijumfa vodio trio Kari – Vigins – Tompson.

Sjajni plej je ubacio 31 poen, krilni igrač 27, dok je preostali član „spleš braće“ dodao 19 poena.

Bolje su utakmicu otvorili gosti, ali su se domaći u drugoj deonici ofanzivno značajno popravili, pa se na poluvreme otišlo rezulatom 48:47 u korist gostujuće ekipe.

I u drugom poluvremenu smo videli sličnu situaciju, Voriorsi su sjajnim šutem održavali prednost dok su ih Mavsi sustizali, ali Dončić i drugovi nikako nisu uspeli i da preokrenu rezulat, najpre i zbog katastrofalnog šuta za tri poena dvojca Redzi Bulok – Maksi Kleber koji su kombinovano šutirali 0/12 van linije 6,75 metara.

Na taj način tim iz Kalifornije je došao do ključne pobede u seriji, a priliku za popularnu „metlu“ Voriorsi će imati u noći između utorka i srede od 03:00 časova po srednjeevropskom vremenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari