Voznjacki najavila povlačenje nakon Australijan opena 1Foto: EPA-EFE/ MAST IRHAM

Nekadašnja prva teniserka sveta, Dankinja Karolina Voznjacki najavila je danas da će se povući iz aktivnog igranja tenisa nakon Australijan opena.

„Profesionalno igram tenis od svoje 15. godine i proživela sam neverovatno prvo poglavlje svog života – 30 WTA titula, prvo mesto na WTA listi, pobeda na završnom turniru, tri nastupa na Olimpijskim igrama, uključujući i nošenje danske zastave, osvajanje Australijan opena… Postigla sam sve o čemu sam sanjala“, napisala je 29-godišnja Voznjacki.

„Uvek sam sebi govorila da ću se povući kada više budem želela da radim stvari van tenisa. Poslednjih nekoliko meseci sam shvatila da ima još puno toga što bih želela da radim… Udaja za Dejvisa je jedan od tih ciljeva. Želim da s njim osnujem porodicu dok zajedno putujemo svetom i podižemo svest o reumatoidnom artritisu“, dodala je šampionka Australijan opena iz 2018.

Voznjacki, koja je oktobra 2018. godine objavila da boluje od reumatoidnog artritisa, istakla je da odluka o povlačenju iz tenisa nema nikakve veze sa njenim zdravljem.

Karolina Voznjacki je trenutno 37. na WTA listi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari