Vranjanac Stefan Dodić na spisku selektora Đerone za predstojeće SP u rukometu 1

Zvanično najkorisniji igrač poslednjeg Evropskog prvenstva za juniore u rukometu  Stefan Dodić (19) iz Vranja dobio je poziv selektora Tonija Đerone za pripreme reprezentacije Srbije za predstojeće Svetsko prvenstvo u rukometu koje će biti održano od 11.do 29. januara u Poljskoj i Švedskoj.

Dodić koji igra u zagrebačkom PPD na pozajmici, jer je zvanični član poljskog Vive Kjelcea, našao se na spisku selktora reprezentacije Tonija Đerone po čijem pozivu je prošlog januara sa osamnaest godina debitovao i u senorskoj reprezentaciji Srbije, u meču sa Francuskom.

Stefan Dodić, igra na poziciji srednjeg levog beka i bio je jedan od najzaslužnijih za osvajanje trćeg mesta naše juniorske reprezentacije na poslednjem EP u Portugaliji, kada je Srbija savladala Švedsku sa 30:26.

Ovaj vanserijski rukometni talenat iz Vranja, koji je rukometnu karijeru počeo u rodnom gradu a potom nastavio u Severnoj Makedoniji biće među 23 igrača na koje Toni Đerona računa za predstojeće SP.

Okupljanje reprezentacije Srbije zakazano je za 25. decembar u Staroj Pazovi, saopšteno je iz Rukometnog saveza Srbije (RSS), gde će boraviti do 5. januara, a onda sledi put u Švedsku gde će protiv domaćina biti odigrane dve prijateljske utakmice šestog i devetog januara.

Prvu utakmicu reprezentacija Srbije igra u Katovicama 13.januara protiv Alžira, a potom slede mečevi u grupi E sa Nemačkom 15. januara i Katarom 17.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari