Vranjanci favoriti protiv "beba" 1

Prolećni start u drugoj srpskoj fudbalskoj diviziji posle skoro troipomesečne pauze obeležiće utakmice 16. kola u kojima će Proleter dočekati Slobodu.

Dok će favorizovani i u pauzi ojačani Dinamo u Vranju na stadionu „Jumko“ dočekati „partizanove bebe“ ekipu Teleoptika.

Jesenas je Sloboda minimalcem 1:0 savladala Proleter, dok je Dinamo na gostovanju u Zemunu slavio sa 3:1 protiv Teleoptika.

Za ekipe iz Novog Sada i Vranja start je jako važan, s obzirom na ambicije i poziciju na tabeli koja ne dozvoljava startni kiks. Vranjanci su prvi sa 35, a Proleter je treći sa 29 bodova. Drugoplasirani Metalac je svoj meč odigrao juče protiv Novog Pazara. Ovaj triling ekipa uz TSC iz Bačke Topole koji „podgreva“ superligaške ambicije ovog proleća s obzirom na novosagrađenu stadionsku infrastrukturu juriće tri mesta koja daju šansu za plasman u fudbalsku elitu. Tim iz bačke ravnice imaće možda i najlakši zadatak protiv fenjeraša iz Jagodine da dodatno podigne fudbalski adrenalin.

Vranjance će u navali predvoditi Isa Zakarija Suraka, koji je uz Nikodijevića (Inđija) najbolji strelac jesenjeg dela prvenstva sa devet postignutih golova. Navala Dinama je ujedno i najefikasnija sa 24 golova, samo jedan više od Metalca i Proletera.

ČSK Pivara u Čelarevu dočekuje beogradski Sinđelić, ekipu koja ima 24 boda i nalazi se u konkurenciji „mogućih iznenađenja“ za visok plasman. Inđijci su favoriti protiv Bežanije, ali tim iz beogradskog predgrađa ume da bude neugodan gost. Zanimljiv fudbalski meč svakako da će se igrati i u Pirotu. Radnički počinje svoju prolećnu „odiseju nade“ u borbi za opstanak protiv direktnog konkurenta Temnića 1924 iz Varvarina. „Ćilimarima“ samo prolećna pobeda može da obezbedi poziciju na tabeli koji im može obezbediti spas iz „četverca“ koji će u niži rang posle još petnaest utakmica koliko će se igrati u drugoj deonici.

Ništa manje neće biti interesantno i na utakmici koja se u ponedeljak igra u Dobanovcima, gde Budućnost dočekuje Radnički 1923 iz Kragujevca. Gosti imaju 22 boda i pobedom bi se dohvatili teorije o borbi za prva tri mesta, dok bi domaćin koji ima jesenju skromnu kvotu od 17 bodova pobedom mogao da pojača svoje ambicije za opstanak. Jasno je da dve prvoplasirane ekipe automatski idu u Superligu Srbije. Tim sa pozicije tri igraće baraž, ove godine po prvi put, protiv 14 tima sa tabele Superlige Srbije. Drugu ligu Srbije napuštaju četiri kluba.

RASPORED I TABELA

Metalac – Novi Pazar (danas). Subota od 14 sati: Radnički Pirot – Temnić, ČSK Pivara – Sinđelić, Dinamo – Teleoptik i Bežanija – Inđija. Nedelja: TSC Bačka Topola – Jagodina i Proleter (Novi Sad) – Sloboda. Ponedeljak: Budućnost – Radnički 1923.

*Tabela: Dinamo 35, Metalac 32, Proleter 29, TSC i Sinđelić 24, Radnički 1923 22, Inđija 21, Novi Pazar 20, Sloboda 18, Budućnost i ČSK Pivara 17, Teleoptik i Bežanija 16, Radnički Pirot 14, Temnić 1924 14 i Jagodina 10.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari