(VIDEO) Loznica od države dobila novi stadion, a danas ispala u treću ligu 1Foto: Pedja Milosavljevic

Fudbaleri Loznice, kluba kojem je država upravo izgradila novi, moderan stadion, danas su porazom od Metalca iz Gornjeg Milanovca (1:0) i teoretski ispali iz Prve lige Srbije.

U direktnom duelu za opstanak u drugom rangu srpskog fudbala, Metalac je trijumfom u pretposlednjem kolu došao do nedostižnih sedam bodova prednosti i poslao Lozničane u Srpsku ligu Zapad.

Zvanična promocija velelepnog stadiona na zapadu Srbije, čiji je kapacitet 8.500 sedećih mesta, trebalo je da bude 24. maja, kada je tu trebalo da bude odigrano finale Kupa Srbije.

Oko stadiona je izgrađen i novi prsten saobraćajnica, pomoćni tereni, parking i razni pomoćni objekti, po standardima UEFA.

Osim Loznice, sledeće sezone će i Čukarički biti domaćin na ovom objektu, zato što klub sa Banovog Brda uskoro počinje renoviranje svog stadiona.

U nedelju je bilo planirano otvaranje novog stadiona u Leskovcu uz prisustvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ali, je svečanost otkazana iz nepoznatog razloga.

Uz Loznicu su se u niži rang preselili i Zlatibor, Trajal iz Kruševca i beogradski Rad, dok su se direktno u Superligu plasirali IMT i Železničar iz Pančeva.

Za još jedno mesto koje donosi ulazak među superligaše u plej-ofu će se boriti Jedinstvo sa Uba, Inđija, Radnički iz Sremske Mitrovice i Novi Sad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari