Čukarički se zbog stadiona seli u Loznicu 1Foto: Starsport

Fudbalski klub Čukarički napokon je stekao sve uslove za izgradnju stadiona.

Belo-crni dugi niz godina predstavljaju sinonim za stabilan i klub u kojem se finansijama raspolaže na „domaćinski način“.

Ipak, stadion na Banovom brdu nije za ponos Čukaričkom, koji je napokon stekao sve uslove da započne sa izgradnjom modernog fudbalskog objekta.

Naime, prema saznanju Informera, Čukarički će u potpunosti renovarati postojeći stadion, a zbog radova privremeno će se preseliti u Loznicu koja takođe raspolaže sa modernim fudbalskim objektom.

– Spremamo veliku rekonstrukciju. Još uvek ne mogu da vam dam mnogo informacija, sve će biti poznato u narednih mesec dana, ali najvažnije je da se papirologija već priprema. Uskoro ćemo znati kako bi trebalo da izgleda stadion, ali jedno je sigurno – biće moderan, sa hibridnom travom i na vrhunskom nivou – otkrio je Vladimir Matijašević, sportski direktor Čukaričkog.

Belo-crni će se, s tim u vezi, preseliti u Loznicu, a u tom gradu će najmanje godinu dana biti domaćini na svojim utakmicama.

–  To je ono što je sigurno i radujemo se tome. Verujem da će odziv biti sjajan, jer ljudi iz tog dela Srbije obožavaju fudbal. Očekujem lepo popunjene tribine i ne sumnjam da će navijači iz Loznice, Republike Srpske i okolnih mesta doći da gledaju mečeve. Ne znam kada će naš stadion biti gotov, prvi čovek kluba Dragan Obradović radi na tome, ali ne sumnjam da će krajnji ishod biti fenomenalan.

Osim Čukaričkog, postoji mogućnost i da FK Loznica u skorije vreme na modernom objektu igra utakmice u Superligi.

– Iskreno se nadam da će tim koji trenutno igra u Prvoj ligi Srbije uskoro izboriti plasman u Superligu i da će navijači moći da uživaju na stadionu koji ispunjava sve kriterijume za odigravanje evropskih mečeva“, zaključio je Vladimir Matijašević.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari