Vranjanci na dohvat jesenje titule prvaka 1

Pet kola pre kraja Dinamo je sa 25 bodova, pet više od direktnih konkurenata usamljen na poziciji jedan pa su sada Vranjanci jedini i najozbiljniji kandidat za jesenju titulu prvaka za čiju overu im predstoji još pet mečeva (ČSK, Sinđelić, Radnički 1923) kod kuće i Jagodina i Novi Pazar u gostima.

Na startu utakmice, sa dva gola Dinamo je prelomio utakmicu sa Metalcem uz tvrdnju trenera Antića da je njegov tim „zaslužio da pobedi rezultatom 6:1“. Vranjanci su na ovaj način „otkačili“ jednog od glavnih konkurenata u borbi za prvo mesto Metalca.

Na ruku su im išli i rezultati direktnih konkurenata: Radnički 1923 je na svom stadionu neočekivano sa 2:0 izgubio od Slobode. Fudbaleri Proletera su osvojili samo bod u Jagodini 2:2, pa je pobedom protiv Radničkog iz Pirota Sinđelić osvojio dvadeseti prvenstveni bod i zaposeo poziciju dva na prvoligaškoj tabeli. Ujedno, ekipa Sinđelića je jedina koja u deset mečeva nije pretrpela poraz, dok je njena odbrana primila najmanje golova u dosadašnjem toku prvenstva.

Drugu pobedu za redom izvojevale su Partizanove „bebe“ koje su iskoristile prednost domaćeg terena i zasluženo pobedili solidnu ekipu Inđije sa 2:1. Iako je najavljivano da će se tim iz Zemunela boriti za opstanak ukoliko nastave sa ovakvim partijama, sasvim sigurno da će biti i naredne sezone prvoligaši, što je u ostalom i cilj ovog kluba kao filijale Partizana. Jagodina čija je Uprava saopštila da su dugovi prema igračima četvrt miliona evra, zabeležila je na svom terenu remi protiv Proletera 2:2. Previranja u rukovodstvu kluba iz Novog Pazara odrazila su se očigledno i na rezultat utakmice protiv Temnića 1924 iz Varvarina (1:1) što je klub iz Sandžaka udaljilo iz borbe za vrh. TSC je teže od očekivanog slomio „minimalcem“ 1:0 otpor čvrste ekipe Budućnosti iz Dobanovaca, dok ČSK Pivara nije imala snage da izbori više od remija protiv Bežanije bilo je 0:0.

Rezultati i tabela

*TSC – Budućnost 1:0, Metalac – Dinamo 0:2, ČSK Pivara – Bežanija 0:0, Jagodina – Proleter 2:2, Sinđelić – Radnički (P) 2:0, Novi Pazar – Temnić 1924 1:1, Radnički 1923 – Sloboda 0:2 i Teleoptik – Inđija 2:1.

*Dinamo 25, Sinđeli 20, Proleter, Metalac, Radnički 1923 19, TSC 16, Novi Pazar 15, ČSK Pivara i Sloboda 12, Budućnost, Inđija i Temnić 1924 11, Teleoptik i Jagodina 9, Bežanija 8 i Radnički (P) 4.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari