Vranjanci nastavili pobedonosnu seriju 1

Četvrtom uzastopnom pobedom, a šestom od početka prvenstva fudbaleri Dinama iz Vranja zaposeli su vrh prvoligaške tabele posle sedam odigranih kola. Vranjanci su na Bežaniji slavili protiv domaće ekipe sa 2:1 (0:1).

Interesantno je da je ova utakmica bila „zlatni pik“ za kladioničare s obzirom da je došao tip iz 1 u 2, sa kvotom, koja je na jedan uloženi dinar donosila čak 45.

Metalac je lako na gostovanju u Pirotu savladao Radnički sa 3:0. Najviše uzbuđenja bilo je u Kragujevcu, gde je na Radnički 1923 igrao nerešeno protiv ekipe TSC iz Bačke Topole 2:2. Bod za nastavak borbe u vrhu osvojio je Sinđelić na gostovanju protiv Inđije (1:1), dok je Teleoptik pružio žestok otpor Novom Pazaru (0:0) iako su gosti bili favoriti u ovoj utakmici. To je možda i jedino iznenađenje u sedmom kolu u kome je postignuto 20 golova (2,5 po utakmici), što je prosečna efikasnost. Temnić 1924 igrao je na svom terenu 2:2 protiv ČSK-a, dok je Proleter lako došao do četvrte pobede savladavši na „Slanoj bari“ Budućnost iz Dobanovaca 3:1.

Sa novim trenerom fudbaleri Jagodine remizirali su protiv Slobode u Užicu (0:0) osvojivši peti bod zaredom bez primljenog gola u poslednje tri utakmice najavivši bolju formu i beg sa dna tabele. Poslednji je Radnički iz Pirota koji je uz Teleoptik jedina ekipa koja u sedam jesenjih kola nije zabeležila nijednu pobedu. Sinđelić ima zasad rekordnih četiri remija.

Najefikasniji su strelci Dinama (14 golova dva po svakoj utakmici), dok su najbolje odbrane Metalca i Sinđelića sa samo po dva primljena gola. Uz to ekipa iz Gornjeg Milanovca ima gol razliku 11:2, što je trenutno najbolji skor. Najmanje golova postigla je Jagodina – samo tri, uz sedam primljenih. 

Rezultati 6. kola

Radnički 1923 – TSC 2:2, Teleoptik – Novi Pazar 0:0, Inđija – Sinđelić 1:1, Sloboda – Jagodina 0:0, Radnički P – Metalac 0:3, Bežanija – Dinamo 1:2, Temnić 1924 – ČSK Pivara 2:2 i Proleter – Budućnost 3:1.

Tabela Prve lige

Dinamo 18, Metalac 16, Radnički 1923 i Sinđelić 13, TSC i Proleter (NS) 12, Inđija 11, Budućnost (D), Novi Pazar i Temnić 1924 10, ČSK Pivara 8, Sloboda 7, Bežanija 6, Jagodina 5, Teleoptik 3 i Radnički (P) 1.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari