Vranjanci stigli do neočekivane "desetke" 1Foto FK Sloboda

Pobedom protiv simpatične ekipe OFK Odžaci od 2:0, pred dve hiljade gledalaca Dinamo iz Vranja stigao je do treće pobede u četiri kola nastavka prvenstva, što nije pošlo za rukom ni jednoj ekipi iz prvoligaškog karavana, čime su borbu za opstanak učinili sasvim izvesnom da ostvare postavljeni cilj posle bledunjavog učinka u jesenjem delu.

Pod moranjem, posle samo jednog osvojenog boda u tri meča, Sloboda je zahvaljujući prvom strelcu lige Urošu Đeriću (15 golova) savladala Proleter i zadržala drugu poziciju na tabeli. Kolo je obeležio meč između prvoplasirane Mačve i Radničkog iz Pirota. Golom Marka Mančića „ćilimari“ su poveli sa 1:0 i to vođstvo držali sve do 76. minuta kada je došlo do izjednačenja. Na kraju ipak pravednih 1:1, što je ekipu iz Pirota koja ima iskusan tim, sastavljen mahom od igrača iz Pirota, svrstalo među svojevrsne tragičare prolećnog starta. Oni su najpre na svom terenu izgubili od Jagodine 0:1 golom koji su primili u 90. minutu. U Vranju su vodili sa 2:0, da bi na kraju izgubili 3:2. Meč sa Bežanijom je odložen, a u Šapcu su opet proćerdali šansu za „tricu“. Da je njihov gol količnik uvećan za objektivno zasluženih bar pet bodova oni bi i dalje bili u konkurenciji za drugo mesto u plasman u Superligu.

– Da mi je neko posle dva nezaslužena poraza u utakmicama protiv Jagodine i Dinama ponudio bod u Šapcu, bio bih presrećan, a ovako na osnovu prikazane igre i vođstva koje smo imali mogu samo da žalim za preostala dva boda, komentarisao je trener Radničkog Marjan Živković utakmicu protiv Mačve.

Zemun je nastavio svoju pobedonosnu seriju jer je na svom terenu savladao Inđiju sa 1:0, a novu drugu po redu pobedu zabeležio je i OFK Beograd na Karaburmi protiv Sinđelića i povratio kakvu-takvu nadu u borbi za opstanak koji za ovaj tim nije još uvek na vidiku . 

TABELA

Mačva 42, Sloboda 33, Zemun 30, Radnički 27 (-1), ČSK, Inđija i Dinamo 26, Jagodina, Proleter, BSK i Budućnost 24, Sinđelić 23, Bežanija 21 (-2), OFK Odžaci 19, Kolubara 16 (-1), OFK Beograd 13. 

Vranjanci i dalje najgledaniji

Utakmice Dinama gledalo je u 19. kolu 17.900 gledalaca, sledi Mačva SA 16.400, Sloboda 14.600 i Radnički 14.000. Ostali timovi po gledanosti daleko zaostaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari