Vranjancima posle pobede prija remi u Gornjem Milanovcu 1Foto: Pixabay/StockSnap

Na šest utakmica u Prvoj ligi Srbije u fudbalu postignuto je samo osam golova, najviše tri u Vranju. Gosti su osvojili četiri boda a najviše prija pobeda timu Novog Pazara u Kragujevcu. 

Derbi kola odigran je u Gornjem Milanovcu gde su se sastale dve vodeće ekipe: Metalac i OFK Grafičar. U tvrdoj utakmici od početka prva deonica je završena 0:0. I drugo poluvreme proteklo je bez golova iako je domaća publika očekivala pobedu domaćina. Na kraju remi sa praznim mrežama – 0:0.

U drgom delu nastavljena je dinamična utakmica

Posle poraza kod kuće ekipa Novog Pazara savladala je sa 1:0 Radnički 1923 u Kragujevcu i ostala u igri za plasman u vrhu. 

Teže nego što se očekivalo OFK Bačka je sa penala pobedila žilavu ekipu Zemuna takodje sa 1:0.

U komšijskom derbiju Dinamo je bio bolji od odlične ekipe Radničkog iz Pirota i slavio sa 2:1. Gosti su posle vodjstva domaćina izjednačili, a odlučujući gol pao je u 68.minutu sa penala. Pobeda Vranjance pred naredna tri teška gostovanja ostavlja u igro za vrh. 

Zlatibor je u finišu utakmice protiv Kolubare postigao jedan gol za konačnih 1:0 i ostanak u igri za osam klubova koji će u PSL igrati plej – off. 

U Žarkovu je bilo miroljubivo, a nerešen rezultat 1:1, od male je koristi i jednom i drugom timu iz zone plej-auta. 

Tabela PSL posle utakmica 14.nepotpunog kola: Metalac 26, OFK Grafičar 23, Dinamo 23, Kabel 23 (-1), Novi Pazar 22, OFK Bačka 21,Kolubara 20, Zlatibor 20, Radnički Pirot 18, Smederevo 18 (-1), Žarkovo 17,Trajal 16, Radnički Kragujevac 15, Sindjelić 13 (-1), Zemun 12, Budućnost Dobanovci 7 (-1).

Preostale dve utakmice 14. kola PSL : Smederevo – Kabel i Sindjelić – Budućnost Dobanovci igraju se sutra od 15 časova. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari