Vranjski Dinamo od "Marakane" do Žbevca, Bosilegrada i Belog Polja 1Foto: Facebook FK Dinamo Vranje (Arhiva)

Najstariji fudbalski klub u Vranju novu fudbalsku sezonu počeće iz petog najnižeg ranga – Pčinjske okružne lige gde će u borbi za prvo mesto imati za rivale još dva gradska kluba: Radnički 2021 i Torpedo 1973.

Posle ekspresno ispadanja iz Super lige, a potom i Prve lige Srbije, te odustajanja od takmičenja na polusezoni u Srpskoj ligi „Istok“ fudbaleri vranjskog Dinama, „preskočili“ su još jedan rang, Zonu „Jug“, pa će svoju novu fudbalsku priču početi iz najnižeg ranga – Pčinjske okružne lige.

Dinamo će u novu sezonu sa mladim igračkim kadrom, uglavnom iz omladinske škole, sa skromnim budžetom jer aktuelni rang takmičenja podrazumeva putovanja najdalje do Bosilegrada i Preševa. Igraće Dinamo sa ekipama iz sela Pavlovca, Žbevca, Suve Morave, Preševa.

Fudbalska publika u Vranju na ovaj način dobila je tri nova gradska derbija. Dinamo će ove sezone igrati sa OFK Radničkim 2021 koji predvodi Dejan Osmanović, kao i sa novoformiranim klubom Torpedo 1973, koji predvodi Dejan Manić, funkcioner Jedinstvene Srbije (JS).

Novi igrači će nositi dres Dinama, predvodjeni starim rukovodstvom kluba na čelu sa Draganom Antićem Reckom kao predsednikom i verovatno trenerom, kao i Markom Antićem na mestu sportskog direktora. Za sada je neizvesno da li će i treći Antić – Miloš nositi dres kluba čiji je jedno vreme bio kapiten.

Takmičenje u Pčinjskog okružnoj ligi treba da startuje krajem avgusta, a dotle će se znati i raspored utakmica u ovoj ligi koja broji 12 klubova sa područja sedam opština Pčinjskog okruga.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari