Vrtić gostuje u Pioniru 1

Jedan od dva derbija drugog kola Superlige Srbije svakako je meč Crvena zvezda- Mega, biće to treći susret dva tima u ovoj sezoni.

Mega u susretima sa Zvezdom nije pobedila na poslednje 24 utakmice, poslednji trijumf ostvaren je u maju 2014. kad je u Železniku slavila 91:79. Tada su u sastavu Mege bili Novica Veličković, Nikola Jokić, Vasilije Micić, Nemanja Dangubić, Ratko Varda, Marko Luković, Nenad Miljenović… Sastav koji će se danas suprotstaviti crveno-belima prosečne je starosti 19,2 godine, u odnosu na ABA ligu oslabljen za Čančara, Sinoveca i Rebića.

Dejan Milojević prvi stručnjak Mege tvrdi da je Zvezda glavni favorit za osvajanje titule.

– Protiv Tamiša smo imali oscilacije, ali smo odigrali najbolje kada je bilo najpotrebnije. Imamo izuzetno mladu ekipu i u meč sa Zvezdom treba da uđemo maksimalno agresivno i da pokušamo da nametnemo naš ritam. Za šta će to biti dovoljno, videćemo, ali će nam svakako puno značiti da vidimo gde se nalazimo u odnosu na najkvalitetniju ekipu u ligi“, izjavio je Milojević.

Nikola Mišković, verovatno najveći potencijal u sadašnjoj ekipi Mege, u prvi plan ističe želju za dokazivanjem.

– Očekuje nas teško gostovanje, mnogi naši igrači će prvi put igrati u hali ‘Aleksandar Nikolić’. Da bismo parirali Zvezdi, biće potrebno da odigramo agresivnu odbranu i iskontrolišemo skok. Veoma smo mlada ekipa i želimo da se prikažemo u što boljem svetlu, pošto su ovakvi mečevi veliko iskustvo za sve nas“, kaže krilni centar, koji je letos predvodio juniorsku reprezentaciju Srbije do titule prvaka Evrope.

Trener crveno-belih Dušan Alimpijević smatra da u tom duelu nema nepoznanica.

– Mega je izuzetno nezgodna ekipa, koja je i pored podmlađenog sastava sačuvala osnovne karakteristike svoje igre. Igraju i dalje sa velikom energijom, agresivno u fazi napada, zato sa naše strane, moramo da odigramo maksimalno skoncentrisano, kako bi došli do pobede“ rekao je prvi stručnjak Zvezde.

Dejan Davidovac naglašava da rivala nikako ne treba potceniti.

– Znamo njihove kvalitete, i ovo je važna utakmica za nas, jer igramo protiv tima koji igra brzo, sa mnogo poleta i agresivnosti, posebno u napadu. Nama je ovaj meč važan i zbog raspleta u grupi A, ali i kako bi nastavili sa pobedama u domaćem prvenstvu – smatra Davidovac.

Cene karata ostaju iste kada su u pitanju utakmice grupne faze Superlige. Tribine koštaju 200, a parter 400 dinara.

Raspored drugog kola

Grupa A – subota

Tamiš – Borac     19.00

Mladost – Zlatibor            19.00

Crvena zvezda – Mega   21.00

Grupa B – nedelja

Metalac – Dinamik            18.00

Vojvodina – Vršac             20.00

Partizan – FMP   21.00

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari