Vučić i Dodik sa odbojkašicama Srbije 1Prijem kod Vučića Foto: RTS/Printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas žensku odbojkašku reprezentaciju koja je osvojila zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u Japanu, članove stručnog štaba i čelnike Odbojkaškog saveza.

Prijemu je prisustvovao i predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik, koji je rekao da u RS reprezentacijzu Srbije smatraju svojom, pogotovo što u njoj igraju i devojke iz RS.

Vučić je odbojkašicama zahvalio na tome što su pokazale kako se upornošću i radom ide do cilja. Pobede u Japanu obradovale su sve građane Srbije i celokupan naš narod. Zlato je uvek za hrabre, vredne, one koji su spremni za žrtvu, uporni i nikad ne odustaju, istakao je on.

Vučić je rekao da će obaveze države oko isplate premija za osvojenu zlatnu medalju biti ispunjene „brzo i efikasno“, kao i da će se više ulagati u infrastrukturne objekte za odbojku i druge sportove.

Nadamo se zlatu i sa Olimpijskih igara. A ako i ne bude zlato, mi ćemo vam uvek biti zahvalni, naglasio je Vučić.

Kapiten reprezentacije Maja Ognjanović rekla je da su odbojkašice srećne što osvajaju medalje za svoju državu i narod i da će činiti sve da tako bude i ubuduće.

Predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić zahvalio je Vučiću što će za 48 ili 72 časa premije države za osvojeno zlato biti isplaćene, jer su svi igrači i treneri profesionalci i to im puno znači kao dodatni impuls, jer je „novac sekundarna motivacija“.

Vučiću i Dodiku odbojkašice su polkonile lopte sa potpisima, a predsednik Srbije je dodatnio dobio i „specijalni poklon iznenađenja“ – zlatnu medalju sa Svetskog prvenstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari