"Za novinare istorijski derbi, za nas meč kao svaki drugi": Zvezdin trener spušta tenziju pred duel sa Partizanom 1foto: Djordje Kostic / STARSPORT

U dana kada su se dva kluba svađala oko navijača, crnogorski stručnjak je mirno govorio o prvom duelu večitih rivala u Evroligi.

Duško Ivanović tvrdi da se ne uzbuđuje zbog činjenice da će Crvena zvezda i Partizan 8. decembtra (20.30) ispisati novu stranicu svog starog rivalstva.

„Za novinare istorijski derbi, za nas meč kao svaki drugi sa Partizanom. Nije nam interesantniji zbog toga što je prvi u Evroligi. I mi i Partizan ćemo se potruditi da izvučemo pouke iz prethodnog duela, a videćemo ko će u tome biti bolji“, poručio je strateg crveno-belih.

Prvi ovosezonski duel sa crno-belima, krajem novembra, doneo je njegovom timu važnu pobedu u ABA ligi (90:74).

„Sve če se promeniti u odnosu na prethodni duel sa crno-belima. Druga utakmica, druga atmosfera, drugačiji Partzizan… Svaka utakmica je različita. Nadamo se da će atmosfera uticati pozitivno na nas. Svakom igraču bi trebalo da bude zadovoljstvo da igra pred 20.000 ljudi“, raduje se Ivanović duelu u, verovatno, punoj Štark areni.

Trener sa velikim iskustvom vođenja ekipa u elitnom košarkaškom klupskom takmičenju vrlo poštuje protivnika, njegovu ekipu i kolegu Željka Obradovića.

„Rekao sam i pre prvog međusobnog susreta da je Partizan ekipa koja ima fantastičan napad. Videli smo iz njihovih duela protiv Budućnosti i Valensije da je neophodno igrati dobru odbranu. Imaju igrače veoma dobre u igri jedan na jedan, imaju dobar šut, trče dobro…“, nabrojao je Ivanović, koji je na Zvezdinoj klupi zamenio Vladimira Jovanovića prošlog meseca.

I toliko stabilizovao tim sa Malog Kalemegdana da je od tada upisano više pobeda u Evroligi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari