Zabranjena komemoracija Milutinu Šoškiću u Skupštini grada, ogorčeni navijači Partizana obratili se Aleksandru Šapiću 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Grupa navijača Partizana tvrdi da je zabranjena komemoracija Milutinu Šoškiću, legendi Partizana i jugoslovenskog fudbala, u prostorijama Skupštine grada.

Tim povodom oni su se otvorenim pismom, koje je objavljeno na stranici „Partizan.net“, obratili Aleksandru Šapiću, gradonačelniku Beograda.

„Poštovani gospodine Šapiću,

Obraćamo vam se ovim putem, u ime navijača i simpatizera fudbalskog kluba Partizan, a povodom informacije da je zabranjena (?!) komemoracija Milutinu Šoškiću u prostorijama Skupštine grada Beograda.

Milutin Šoškić, rodom iz Jablanice kod Peći, na Kosovu – gospodin par excellance, proslavljeni srpski i jugoslovenski fudbaler, reprezentativac, učesnik svetskih prvenstva, olimpijskih igara, kao i finala najvećih kontinentalnih takmičenja – golman koji je predstavljao svoju zemlju u timu sveta, autentičan nosilac slobodarskog i avangardnog duha ovog grada, i as svetskog formata, preminuo je 27. avgusta 2022. godine.

Od njega su se oprostili na prvom mestu, njegov matični klub FK Partizan, Fudbalski savez Srbije, sportski rivali, ugledne ličnosti iz sveta kulture, intelektualci, kao i mnogobrojni navijači bez ozbira na boje kluba. Od njega se oprostio i fudbalski savez Sjedinjenih Američkih Država, gde je ostavio neizbrisiv trag, radeći kao golman sve do 2006. godine. Za to vreme su Amerikanci učestvovali na četiri prvenstva sveta!

Podsećamo vas da je nosio dres reprezentacije Jugoslavije tačno 50 puta, da je vicešampion Evrope iz 1960. godine, kao i osvajač zlatne olimpijske medalje iste godine. Sa FK Partizan je 1966. godine nastupio u čuvenom finalu Kupa evropskih šampiona protiv Reala iz Madrida! Svojim sportkim uspesima i ljudskim kvalitetima, popularni Šole, ostavio je neizbrisiv trag predstavljajući duh Partizana na pravi način, svoju zemlju i na kraju svoj grad – Beograd, u koji je došao i u njemu zauvek ostao.

Takvom čoveku, grad koji vodite mora odati počast na način na koji se ispraćaju ljudske veličine.

U ime armije navijača Partizana, postavljamo vam još jedno pitanje: Ko je taj koji je zabranio komemoraciju zaslužnom građaninu u njegovom gradu. Kao vodeći čovek grada, dužni ste da odgovorite i da obrazložite, dozvolićete, ovu suludu odluku.

S poštovanjem,

Uredništvo „Partizan.net“, piše u otvorenom pismu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari