Zadatak Zvezde u Tel Avivu: Pokriti slabosti 1Nejt Volters Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde nastavljaju put u Evroligi gostovanjem Makabiju (20.05), ekipa Dejana Radonjića biće kompletnija ali ne i u „fulu“ u duelu sa jednom od najdominantnijih ekipa na svom parketu.

Crveno-beli su se sa Makabijem do sada u Evroligi sastali 12 puta, skor je 6:6, a zanimljivo je da su ekipe samo po jednu pobedu ostvarile u gostima, sada već davno.

U sastavu su kao i protiv Budućnosti Davidovac (nije igrao od turnira u Minhenu) i Dobrić („debitovao“ protiv Podgoričana posle tri meseca pauze). Roviti su Holins, koji je propustio poslednji meč u ABA ligi i Stefan Lazarević koji je tada doživeo lakši potres mozga.

Makabi je ovu sezonu u El startovao pobedom, jedva i posle preokreta savladali su na svom parketu Bajern (69:68), ali i pokazali mnogo slabosti, što pre svega pokazuje broj postignutih poena suštinski napadačke ekipe.

Prva zvezda ekipe je i dalje Skoti Vilbekin koji je simultankom rešio prvi meč, a došli su Derik Vilijams, Evans, Džejms Naneli, Džejk Koen, Tejlor Kameron…

Dejan Radonjić, trener Crvene zvezd smatra da je kadrovska situacija u ekipi ista kao i pred meč protiv Budućnosti.

“Ostin Holins putuje sa nama, ali su male šanse da nam pomogne, imamo još 24 sata ali te šanse nisu velike. Lazarević se ugruvao i dobro je prošao. Cirbes je i dalje u izolaciji, Vajt je van, videćemo za nekoliko nedelja može li da trči što očekujemo da će se dogoditi, Lazić radi određene vežbe, i ako bude kako treba priključiće se ekipi, ostali igrači su dobro., Makabi na čelu sa Vilbekinom je doveo pojačanja izuzetnog kvaliteta, čeka nas puna dvorana. Atletski su dobra ekipa koja dobro trči, moramo da kompenzujemo slabosti koje imamo u ovom trenutku kako bi bili konkurentni u ovoj utakmici” rekao je Radonjić.

Nejt Volters koji je igrao za Makabi u sezoni 2019-20 saVilbekinom naglasio je da raspored ne ide na ruku njegovoj ekipi, ali da moraju da odigraju pre svega čvrsto.

“Imaju dobru atmosferu, navijače koji su uz tim i koji im daju dosta energije. Moramo da odigramo dobru odbranu, da svedemo broj izgubljenih lopti na minimum i to je osnov. Imaju dosta sjajnih igrača ali sve kreće od Vilbekina, moramo maksimalno da mu otežamo posao, bez lakih i otvorenih šuteva. Igrali smo dobro u predsezoni, ali pobeda protiv Budućnosti u sjajnoj atmosferi pred našim navijačima nam mnogo znači za nastavak ” rekao je Volters.

Iz Crvene zvezde to nisu pomenuli ali svakako će imperativ da bi se došlo do pobede biti i veća efikasnost u napadu, 57 poena datih Fenerbahčeu poništili su učinak dobre odbrane.

Makabi je protiv Bajerna mnogo grešio i srljao (za tri 7-22), ali bi Rejnolds i Lesor mogli da naprave veliki problem Zvezdinim centrima.

Ponavljanje partije iz Istanbula kad su crveno-beli nadskočili domaćina (42-32) i uzeli čak 15 skokova u napadu biće zbog toga teže, ali je utisak da bi ipak tu, a ne spolja, mogao da bude ključ utakmice.

Sferopulos: Jako su opasni

Grk na klupi Makabija Janis Sferopulos rekao je da Zvezda ima iskusne i kvalitetne igrače i da njegova ekipa mora da bude maksimalno skoncentrisana.

„Susrećemo se sa jako opasnim protivnikom. Crvena zvezda je igrala jako dobru odbranu dosad. U pripremnim utakmicama, ABA ligi i Evroligi nijedan tim joj nije ubacio preko 70 poena. Sve im polazi iz odbrane i to znači da napad mora da nam funkcioniše dobro. Spremili smo se za njihove slabe tačke, defanzivno i ofanzivno. Želimo da odigramo pametno“, najavio je Sferopulos koji se nada punoj Menora Mivtačim areni.

Raspored 2. kola

Žalgiris – Zenit         19.00

Panatinaikos – Fenerbahče          20.00

Makabi – Crvena zvezda    20.05

Bajern – Barselona             20.30

Petak

UNIKS – Monako     18.00

Efes – CSKA   19.30

Alba –Asvel               20.00

Olimpijakos – Real  20.00

Baskonija – Armani 20.30

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari