Zadnji vagon za Fener 1Foto: EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Fenerbahče igra najgoru sezonu od kad je na klupu došao Željko Obradović, on sam je posle ubedljivog poraza od Reala u prošlom kolu izjavio da njegova ekipa nema šta da traži ove godine u završnici Evrolige, ali to nikako ne znači da su u turskom klubu digli ruke od borbe za plasman u plej-of.

Gostovanje u Valensiji moglo bi se smatrati i jednim od poslednjih vagona u vozu za Top 8, protiv rivala koji ima iste ambicije i trenutno nešto bolju poziciju. Posebno što bi Španci eventualnim trijumfom ne samo pobegli Feneru za dve pobede, već i stekli prednost u međusobnim duelima.

U 16. kolu u jednoj od najuzbudljivijih utakmica ove sezone Fener je na svom parketu ispustio dobijenu utakmicu i Valensija je slavila u produžetku 100:98. A samo 24 sekunde do kraja domaći su vodili 98:93. Partiju karijere, makar statistički gledano, pružio je Bojan Dubljević sa 30 poena i 12 skokova dostigao je rejting 42 i tako postavio lični rekord u sve tri kategorije. Nije pomoglo ni što je De Kolo dao 31 poen.

Valensija je dobila samo jednu od poslednje četiri utakmice na domaćem parketu, nakon što je pre toga bila u seriji od šest pobeda u sedam mečeva. I Fener je u seriji od dva poraza koji su ga ponovo udaljili od plej-of zone, ali je razlika samo jedna pobeda.

Utakmica iste težine igra se u Kaunasu.

Žalgiris je u najboljem momentumu ove sezone, dobio je sedam od poslednjih 10 evroligaških utakmica, pun samopouzdanja posle pobede u gostima protiv Baskonije koju je na njenom parketu ostavio na 60 poena, zabeleživši pritom čak 17 ofanzivnih skokova. Malo koja ekipa u poslednje vreme može naći rešenja za odbranu koju postavlja Šarunas Jasikevičijus čija ekipa sa samog dna nezadrživo ide ka plasmanu u plej-of. Armani je, s druge strane, jedna od ekipa u najvećem padu forme, koju su mnogo koštale i učestale povrede.

Milanezi su u seriji od tri uzastopno izgubljene utakmice i imaju samo jednu pobedu u poslednjih sedam mečeva, što ih je posle furioznog starta Evrolige dovelo do vrlo klizave nizbrdice i trenutno im je plej-of više nego neizvestan.

U trećoj utakmici večerašnjeg programa Himki je na svom parketu veliki favorit protiv Asvela i pobeda bi ga održala u borbi za Top 8.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari