Zadrovih minus 58 protiv Cibone - druga dimenzija 1

Svašta je viđeno tokom 15 sezona regionalne lige, međutim malo ko se nadao da će već na početku 16. takmičarske godine biti oboren negativan rekord.

Bivši šampion „Jadrana“ doživeo je blamažu u 4. kolu ABA lige kakva nije zapamćena još od 2001. godine. Zadar je poražen od Cedevite u Zagrebu sa neverovatnih 58 poena razlike – što je najubedljiviji poraz u istoriji regionalnog takmičenja.

Dugo će Dalmatinci pamtiti pomenuti meč u prestonici Hrvatske; Cedevita je iskalila sav bes posle uvodna dva poraza od Budućnosti i Crvene zvezde. Zadar je u Zagrebu nastupio opterećen povredama bitnih igrača poput Kovačevića i skraćenog rostera, što ipak ne može biti opravdanje za doživljenu blamažu.

– Sam pristup igri na samom početku, a i energija koju smo dali su vrlo skromni u odnosu na ovakvu Cedevitu. Mi ne možemo odgovoriti ovakvim ekipama kao što su Crvena zvezda, Cedevita i Budućnost. Imamo smanjen broj igrača u rotaciji. Cela zbrka oko registrovanih i neregistrovanih igrača odvela je ekipu u neko sasvim drugo razmišljanje i nismo u stanju zapretiti takvim ekipama – pokušao je trener Matulović da obrazloži doživljenu katastrofu.

U poslednja dva meča (Zvezda i Cedevita) Zadrani su zbirno primili 223 koša, uz ukupnu razliku od impozantnih 95 poena minusa.

– Siguran sam da ćemo u nastavku prvenstva s ekipama koje su u rangu s nama pokazati naše pravo lice; Cedevita je ekipa koja je za nas druga dimenzija. Ne možemo im parirati ni u jednom segmentu igre i to se pokazalo na parketu – iskren je trener Zadra.

Metalac slučaj za sebe

Bizaran slučaj, koji između ostalog pokazuje u kakvom je stanju klupska košarka van Beograda, viđen je na startu domaće KLS lige. Novajlija Dinamik savladao je na Dorćolu Valjevce 104:83 koji su čitav meč odigrali sa pet igrača. Loša finansijska situacija uslovila je da Metalac tokom leta ostane maltene bez čitavog tima; a jedan od retkih koji je i dalje u timu plej Đukanović Dinamiku je upravo ubacio 27 poena. Valjevci trenutno igraju na ivici regularnosti i ukoliko nešto radikalno ne promene mogli bi da istupe iz takmičenja. Teško je poverovati da je pet igrača u stanju da čitavu sezonu odigra bez ijedne izmene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari