Zagrevanje s Kinom i Kamerunom 1

Selektor ženske rukometne reprezentacije Ljubomir Obradović izabrao je 18 igračica koje će predstavljati Srbiju na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj.

Najbolje srpske rukometašice, koje u Nemačku putuju danas, nalaze se u grupi D u Lajpcigu, sa jakim protivnicima poput domaćina i Holandija, a prve mečeve odigraće protiv nešto lakših rivala Kine i Kameruna, dok pravi izazovi stižu od početka sledeće nedelje. Selektor Obradović rekao je ranije da su pripreme kratko trajale de bi se sprovele sve zamisli a da je poseban problem predstavljala činjenica da zbog povreda nacionalni tim nije bio nijednom kompletan tokom treninga. Među igračicama koje rovite putuju na Svetsko prvenstvo nalazi se i predvodnica srpskog tima Andrea Lekić, za koju se očekuje da ne igra prve dve utakmice.

Na spisku za Nemačku, našle su se golmani Katarina Tomašević, Marija Čolić i Dragica Tatalović, leva krila Sanja Radosavljević i Dijana Radojević, desna krila Katarina Krpež Šlezak i Željka Nikolić, bekovi Jovana Stoiljković, Sanja Damnjanović, Marija Obradović, Tamara Radojević, Andrea Lekić, Jelena Lavko, Marina Dmitrović, Dijana Števin i Sandra Kuridža, pivotmeni Dragana Cvijić i Slađana Pop Lazić.

Četiri najbolje selekcije iz grupe D izboriće plasman u osminu finala, koja će se od 10. decembra igrati u Magdeburgu (grupe C i D), odnosno Lajpcigu (grupa A i B), sve do finalnog vikenda u Hamburgu (od 15. do 17. decembra).

Raspored utakmica

Srbija – Kina subota, 2. decembar 15:30

Kamerun – Srbija nedelja, 3. decembar 14:00

Nemačka – Srbija utorak, 5. decembra 18:00

Srbija – Holandija sreda, 6. decembar 20:30

Srbija – Koreja petak, 8. decembar 20:30

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari