Zajednica klubova uputila inicijativu FSS da ukine ograničenje o broju stranaca 1Foto: STARSPORT

Zajednica klubova Superlige i Prve lige Srbije izglasala je danas odluku da se na inicijativu Crvene zvezde uputi Izvršnom odboru Fudbalskog saveza Srbije predlog da se u najjačoj domaćoj ligi ukine ograničenje broja stranaca.

Za ovaj predlog su po rečima predsednika Zajednice superligaša i Prve lige Srbije Dragomira Lazovića glasali predstavnici 25 klubova, dok su protiv bili Partizan, Spartak i Kabel iz Novog Sada.

– Ko bude imao preko četiri stranca u ekipi uplaćivaće novac FSS koji će potom solidarno biti raspoređivan klubovima koji imaju manje stranaca, pa će tako oni imati korist. Ova odluka je donesena u cilju poboljšanja kvaliteta lige jer se videlo na primeru Crvene zvezde u Ligi šampiona da stranci prave razliku. S druge strane, uskoro će biti donesena i odluka o privatizaciji klubova, a vi realno ne možete ni jednom stranom investitoru zabranjivati da dovodi inostranu radnu snagu – tvrdi Lazović za Danas.

Potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić izrazio je danas sumnju da je cilj inicijative Crvene zvezde bio da se usred ove sezone ukine ograničenje za strance jer u suprotnom ne vidi razlog zašto je ona progurana preko noći.

– U noći između nedelje i ponedeljka Crvena zvezda je počela da šalje cirkularnu SMS poruku sa svojim predlogom i to samo klubovima koji su joj naklonjeni. Ta inicijativa je formalno tek u ponedeljak podneta Zajednici neposredno pre zasedanja, a onda je napravljeno solomonsko rešenje gde je odokativno dizanjem ruku odlučeno da se ista prosledi Izvršnom odboru FSS. Podsetiću da je u pitanju isti IO FSS koji je 15 dana pre početka ove sezone Superlige ukinuo podelu bodova u plej-ofu iako je isti predlog Zvezde prošle godine odbijen na Zajednici- priča Vuletić za naš list.

On napominje da je opasno što se na prečac donosi ovakva odluka samo zato što Crvena zvezda ima tim pretrpan strancima, dok je u svim ostalim ligama trend ograničavanja broja uvoznih fudbalera.

– Doktor iz Crvene zvezde je svojevremeno tražio pet minuta za spas srpskog fudbala, a sada traži neograničen broj stranaca za spas svog kluba. NJegov klub je ove godine prijavio samo 23 igrača za Superligu jer nisu imali da na spisak ubace pet fudbalera iz svoje omladinske škole. Trenutno u prvom timu nemaju nijednog. Sada je zbog problema sa prevelikim brojem stranaca u ekipi s kojima ne zna šta će odlučio da protrlja FSS čarobnu lampu i zatraži uslugu od servilnog duha koji ispunjava sve Zvezdine želje- zaključuje Vuletić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari