Zastavu Srbije na otvaranju OI nosiće vaterpolista Filip Filipović i košarkašica Sonja Vasić 1Foto: EPA-EFE/ FRANCK ROBICHON

Zastavu Srbije na otvaranju Olimpijskih igara u Tokiju nosiće Filip Filipović, kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije i Sonja Vasić, košarkašica, koja je na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u Valensiji bila proglašena za najbolju igračicu šampionata (MVP), odlučio je Izvršni odbor Olimpijskog komiteta Srbije, javlja Blic.

Ovo je prvi put u istoriji Olimpijskih igara da će dvoje sportista nositi zastavu.

U cilju unapređenja rodne ravnopravnosti na ceremoji otvaranja Olimpijskih igara prvi put u istoriji zastavu svake zemlje nosiće sportista i sportistkinja, otkrila je nedavno Milica Mandić, nekadašnja olimpijska šampionka u tekvondou, a sada predsednica Sportske komisije Olimpijskog komiteta Srbije.

Filip Filipović će sa vaterpolistima pokušati da odbrani zlatnu medalju osvojenu pre četiri godine u Riju, dok će Sonja Vasić sa svojim drugaricama pokušati da ode dalje nego u Brazilu pre četiri godine kada je osvojena bronzana medalja.

Zastavu Srbije na Olimpijskim igrama u Rio de Ženeiru 2016. godine nosila je Ivana Anđušić Maksimović, dok je u Londonu 2012. godine zastavu nosio Novak Đoković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari