Završni čin zagrevanja za najviši domet: Odbojkašice Srbije se prenule protiv Češke u četvrtfinalu, sledi duel s Holandijom, poraženom u svoja tri prethodna značajna polufinala 1Foto: AP/Virginia Mayo

U poslednjoj utakmici četvrtfinala na 33. evropskom prvenstvu za odbojkašice Srbija je u Briselu pobedila Češku s 3:1 (24:26, 25:17, 25:11, 25: 14).

Viceprvakinje Evrope su još jednom došle u situaciju da su njihove protivnice pre stekle vođstvo u setovima (tako je u takmičenju po grupama bilo s Poljakinjama i Mađaricama), ali su se još jednom i prenule da privedu posao kraju rutinom potpunog favorita.

U petak, u 20,30 časova, na istom igralištu se u polufinalu sastaju s Holanđankama, što će im biti prvo zahtevnije iskušenje.

U 17 časova igraju Italijanke i Turkinje, a s probojem našeg tima među četiri najbolje polufinalisti su isti kao pre dve godine u beogradskoj „Štark areni“.

I tada Holandija, evropski prvak samo na svom tlu 1995, ne samo da je poklekla u utakmici za ulazak u finale nego je na meču za treće mesto ostala bez medalje.

To ju je snašlo i u njena prethodna dva polufinala na najvećim nadmetanjima – na Olimpijskim igrama u Riju 2016 (za Tokio 2021. nisu izvadile kartu) i na Svetskom prvenstvu u Japanu 2018, kada je Srbija preko nje (3:1) nastavila pohod na odbojkaški Mont Everest.

U nedelju su mečevi za odličja. Za bronzu se igra u 16 časova, a za zlato u 19,30.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari