Zbog Kolubare, zvanično pomeren početak Superlige, Miroslav Tanjga dobio funkciju u Fudbalskom savezu Srbije 1foto (BETAPHOTO/FSS/Marko Metlas)

Ono o čemu se spekulisalo poslednjih dana dobilo je potvrdu na današnjoj sednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije.

U srpskog fudbalu su loše godine dovele do toga da ono što je za porugu i sramotu postane opšte prihvaćena normalnost.

Shodno tome, današnja odluka Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije da se pomera početak sezone u Superligi doživljena je kao vest o tome da je stopa inflacije u Srbiji među najvećima u Evropi – normalno.

Zbog odluke Sportskog suda u Lozani da stavi van pravne snage pređašnju „presudu“ Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije na osnovu koje je Kolubara izbačena u niži rang, zbog sumnje u nameštanje utakmica sa subotičkim Spartakom i ekipom Mladosti GAT, početak sezone 2023/24 morao je da bude pomeren.

Jednostavno, u ovom trenutku, a pred žrebanje koje je trebalo da bude danas obavljeno, početak prvenstva morao je da bude pomeren sa 21. za 29. jul.

Novitet je i da je Fudbalski savez Srbije uveo novu funkciju – direktor sportskog sektora, koju će obavljati Miroslav Tanjga, nekadašnji fudbaler Vojvodine, Crvene zvezde, Fenerbahčea, Herte, Majnca…

Takođe, Bogdan Đurđević imenovan je za oficira za integritet.

Doneta je i odluka o produžetku ugovora sa direktorom mlađih selekcija Nikolom Lazetićem i selektorima Radovanom Krivokapićem (U19), Aleksandrom Lukovićem (U18) i Jovanom Damjanovićem (U17).

Usvojene su liste sa imenima članova nezavisnih tela Fudbalskog saveza Srbije koja će ići na usvajanje članovima Skupštine FSS. Radi se o članovima Nadzornog odbora, Odbora za sprovođenje izbora, Disciplinske i etičke komisije, Disciplinskom inspektoru, Komisije za žalbe, Komisije za licenciranje klubova (prvostepeni organ) i Komisije za žalbe (drugostepeni organ).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari