Zdravko Kuzmanović: Luka Jović mora da promeni mentalitet; Fiorentina mnogo zavisi od njega i Kabrala 1Foto: EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Imao je odličnu klupsku karijeru tokom koje je nastupao za Fiorentinu i Inter. S tim u vezi, Zdravko Kuzmanović ostao je interesantan italijanskim medijima za koje je prokomentarisao ovosezonske nastupe Luke Jovića.

Srpski napadač letos je sitgao iz Real Madrida kao golgeterska alternaicja za Dušana Vlahovića.

Uprkos tome što je potpuno drugačiji napadač, različite konstitucije i stila igre u odnosu na centarfora Juventusa i kolege iz reprezentacije Srbije, u Firenci su očekivali da će biti podjednako efikasan.

Jović je od starta sezone postigao tri gola u svim takmičenjima, što nije učinak koji ohrabruje ljudie iz Fiorentine.

„Luka je u Fjorentini dobio novu šansu da vrati karijeru na pravi put. Ipak, mora da promeni mentalitet, jer ako to ne bude uradio biće mu sve teže kako vreme bude prolazilo. Mora da se probudi, jer Fiorentina mnogo zavisi od Kabrala i njega. A, ni jednom, ni drugom baš ne ide… Kada napadačima ne ide, onda se i tim muči. Napadač jednostavno mora da pravi razliku na terenu“, iskren je i dobronameran Zdravko Kuzmanović u razgovoru za Radio Bruno.

Nekadašnji srpski reprezentativac tokom bogate klupske karijere nastupao je i za Fiorentinu kao i Inter.

Kuzmanović je stava da to što Vićenco Italijano, trener Fiorentine, često vrši kadrovske promene pokazuje da nije zadovoljan određenim stvarima koje se ponavljaju.

„Ne bih mogao da kažem ko više zaslužuje da igra u ovom trenutku. Vinćenco Italijano traži najbolju trojku za vezni red. Opet, ako trener menja mnogo, to znači da nečim nije zadovoljan. Jako je teško kada svaku utakmicu nešto menjaš. Kada pogledam Inter, na primer, u vezi stalno vidim trojicu – četvoricu istih ljudi.“

Iako je nastupao i za Nerazure, Kuzmanović je emotivno vezaniji za Firencu, s obzirom na to da je u tom gradu igrao daleko bolje i konstantnije.

„Fiorentina pravi solidne rezultate, ali može i mnogo bolje. Imaju kvalitet, ali mogu bolje. Sada je teže kada se igra na dva-tri dana, mada igrači to vole. Mada je oporavak teži… Opet, klub je toliko dugo čekao da ponovo izađe u Evropu, zbog toga moraju više da se potrude.“

Osvrnuo se Kuzmanović i na ovosezonske rezultate Intera.

„Jaki su, igraju sve bolje. Gledao sam Inter i protiv Barselone. Za Fiorentinu će biti jako teško protiv Intera koji je, po mom mišljenju, najjači u Italiji. Fiorentina mora da igra otvoreno i napred. Ako bude čekala i prepustila igru Interu biće teško napraviti dobar rezultat“, napravio je Kuzmanović finu uvertiru za duel u Firenci i gostovanje Intera već u subotu od 20.45.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari