Željko Obradović: Izvinjavam se Petruševu, Madar prelomio meč 1Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Trener Partizana Željko Obradović rekao je posle utakmice u kojoj je njegov tim pobedio Crvenu zvezdu sa 92:81 u 21. kolu ABA lige da se izvinjava Filipu Petruševu zbog toga što ga je centar crno-belih Matijas Lesor udario po završetku utakmice.

– Rekao sam to i u svlačionici. Lesor je neverovatan čovek, sa neverovatnom energijom, koji daje neverovatne stvari ovoj ekipi i u košarkaškom, sportskom, svakom. Međutim, i njemu sam rekao i sad ću da ponovim da je apsolutno bespotrebno to što je uradio na kraju utakmice i kao trener želim da se izvinim igraču Zvezde Filipu Petruševu jer ga je dva puta odgurnuo Lesor. Da li je pre toga bilo nekih stvari, ne znam, pogledaću snimak, ali ni to nije razlog da se onako reaguje – rekao je Obradović.

On je potom dodao da je njegov tim odigrao loše u prvom poluvremenu, a znatno bolje u nastavku.

– Utisak je da smo gledali dva različita poluvrmeena. U prvom smo igrali bez energije, pameti, igrali stativno i primali lake poene. Hteo sam da promenim odbranu već nakon nekoliko minuta utakmice, ali te informacije nisu stizale do igrača. Rekao sam im da utakmica traje 40 minuta i da nam treba koncentracija – rekao je trener crno-belih, a zatim dodao:

– Na poluvremenu sam probao na jedan miran način da im objasnim i tražio sam da igrači pričaju. Neki igrači su izašli, složili smo se da nesto treba drugačije. Odnos skokova je bio loš u prvom poluvremenu. Drugo poluvreme, druga energija i druga želja. Osvojena lopta i trojka Madara za kraj treće četvrtine, jako bitna trojka. Takve dve trojke je dao i Kampaco u prvom poluvremenu. To i nije problem, kao faulove koje smo pravili nad njim. Njegova bacanja su 10 od 10, kada to imate probate da igrate pametnije na njemu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari