Željko Obradović posle pobede u Splitu: Izvukli smo se 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Trener Partizana Željko Obradović rekao je posle utakmice 20. kola ABA lige u kojoj je njegov tim u gostima pobedio Split (96:95), da se zahvaljuje domaćoj publici na „prelepom dočeku“.

Crno-beli su bili veliki favorit u ovoj utakmici, ali su do trijumfa stigli trojkom Džejmsa nanelija 1,5 sekundi pre kreja.

– Izuzetno zanimljiva i neizvesna utakmica u sjajnoj atmosferi. Od srca se zahvaljujem navijačima na zaista prelepom dočeku. Odmah moram da naglasim da bi pobeda Splita bila apsolutno zaslužena, ali je u meču na jednu loptu, ta jedna lopta pripala nama. Izvukli smo se, ostvarili izuzetno značajnu pobedu u divnoj atmosferi – rekao je Obradović.

On je dodao da je bilo očigledno da su njegovi igrači umorni posle meča sa Albom u Evroligi.

– Umor od utakmica u Evroligi je sigurno ostavio traga, ali i Split igra na izuzetno visokom nivou u ovoj sezoni. U prvom poluvremenu smo imali samo jednu osvojenu loptu, a to govori o tome kako smo igrali u odbrani. U nastavku smo stigli do prednosti od šest poena, zatim smo olako dozvolili rivalu da postigne dve trojke, pa poene uz prekršaj. Na svu sreću, poslednji napad smo odradili dobro, lopta je stigla do Nanelija koji je pogodio. Idemo dalje – izjavio je trener košarkaša Partizana.

Crno-beli u utorak igraju u Bolonji protiv Virtusa, u četvrtak u Milanu sa Armanijem, a narednog ponedeljka dočekuju Crvenu zvezdu u ABA ligi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari