Zicer za košarkaše Crvene zvezde 1 EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

U nastavku ABA lige, regionalni šampion dočekuje fenjerašku Krku.

Prilika za predah i manju minutažu nosilaca igre koji su tokom sezone zaista preopterećeni. Nakon poraza od Albe u Evroligi, dva dana kasnije, košarkaši Crvene zvezde ugostiće kolege u dresovima Krke u 24. kolu abaligaške konkurencije (18.00).

S obzirom na to da će u halu “Aleksandar Nikolić” stići fenjeraš abaligaškog prvenstva i ekipa koja je najbliža ispadanju i niži rang, nema sumnje da će trener Dejan Radonjić pokušati da odmori nosioce igre, odnosno da im minutažu svede do maksimalne dve četvrtine na parketu. Nikola Kalinić, Nejt Volters, ali i Ognjen Dobrić trebalo bi da crnogorskom stručnjaku budu prioritet u datom kontekstu. Isitne radi, rotacija će ponovo biti skraćena neigranjem Ostina Holinsa i Branka Lazića, izvesno i Maika Cirbesa, ali rival kvaliteta Krke ne bi trebalo da bude u formi protivnika sposobnih da naprave iznenađenje.

Ekipa iz Novog Mesta nalazi se trenutno u jednoj od najdužih negativnih serija u istoriji reginalnog takmičenja. Na poslednjih petnaest utakmica ostvarili su samo jednu pobedu i time došli u poziciju da se svim silama bore za opstanak na Jadranu.

Do kraja regularnog dela, tačnije poslednjih pet utakmica, crveno-beli neće imati lakšeg protivnika od Krke, samim tim ni šansu da odmore nosioce igre. Trener Radonjić je još u Berlin poveo sa ekipom dvojicu talentovanih juniora 18-godišnjeg Luku Vudragovića i godinu dana mlađeg Nikolu Topića. Vudragović je bio na klupi protiv Albe, dok je Topić imao priliku da trenira sa ekipom. Izvesno je da će jedan od njih biti i večeras u sastavu, a postoji mogućnost da obojica budu deo rotacije.

U Crvenoj zvezdi još uvek nisu upoznati sa tačnim terminima odloženih utakmica sa ekipom Budućnosti u Podgorici i Igokeom u Beogradu. Obe bi trebalo da se odigraju posle 19. aprila i nominalno završenog regularnog dela takmičenja. U tom periodu, Zvezdu očekuju mečevi sa FMP kod kuće i Borcem u Čačku, kao i tri evroligaška duela: 1. aprila u Minhenu, dva dana kasnije u kaunasu i 8. aprila kod kuće protiv Efesa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari