Ziceri za večite rivale 1foto: Srđan Stevanović /Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana trku za titulu nastavljaju protiv slabijih timova Kolubare i Radnika.

Bila je i prošla još jedna takmičarska pauza u fudbalskoj Superlige Srbije, pa 16 klubova-članova elitnog ranga, sa različitim problemima, aspiracijama i mogućnostima, od petka do ponedeljka nastavlja borbu za bodove. Po običaju, sa vodećim Partizanom i braniocem titule Crvenom zvezdom u krupnom kadru, jer su se sve dobre i loše stvari vrtele i vrte oko večitih rivala, pa i neprijatelja, iz Beograda.

Crveno-beli će u subotu na teren i to tamo gde nisu nikada gazili travu igrajući za superligaške mečeve, jer se Kolubara iz Lazarevca prvi put probila u društvo najjačih. Obzirom na manjak takvog iskustva i skroman budžet, domaćini odlično guraju u SLS, ali pitanje je da li će zadržati visoko 11. mesto kada sudija odsvira kraj duela sa apsolutnim favoritom sa „Rajka Mitića“.

Lopta je okrugla – u pravu su svi oni što uvek i svuda vole da vide kako David savladava Golijata – samo treba biti objektivan i, u ovom slučaju, konstatovati da bi sve osim pobede gostiju bilo ravno čudu. Bez obzira što će mu vezni red biti slabiji zbog produženog oporavka Aleksandra Kataija od korona virusa, možda i Gelora Kange (umoran od obaveza u reprezentaciji), a napadačka rotacija biti kraća za tek povređenog Loisa Dionija i zaraženog Rišaira Živkovića.

Ako je bez Milana Borjana, Aleksandra Dragovića, Miloša Degeneka i Kataija mogla da „tuče“ Ludogorec u njegovom Razgradu, onda vodeći tim jedne od grupa Lige Evrope ne bi trebalo da kiksne u jednom „malom“ meču. Pogotovo što je trojac bez koga se moralo i moglo u Bugarskoj opet na usluzi treneru Dejanu Stankoviću. Baš kao i oporavljeni centarfor Miloš Pavkov i El Fardu Ben, važne uloge u realizaciji.

I Partizan je viđeni pobednik susreta u Surdulici. To što se Radnik, istog dana kada i crno-beli, plasirao u drugi krug Kupa Srbije ne može da prebriše podatak da ovaj sada već redovni superligaš iz Surdulice od 20. avgusta nema pobedu u šampionatu, odnosno da je samo u jednom od pet kola posle izbegao poraz.

Svakoj crnoj seriji dođe kraj, naravno, a puleni Dušana Đorđevića nemaju rezultatsku presiju kao višestruko kvalitetniji i skuplji sastav Aleksandra Stanojevića, pa opet „parni valjak“ dolazi na jug Srbije sa namerom da ga „izore“. Pitanje je sa kojim kadrovima, pošto su Aleksandar Šćekić, Igor Vujačić, Bibras Natho i Nikola Terzić nastupali za nacionalne selekcije, a Nemanja Jović ima koronu. Pa, opet, pretedent na titulu trebalo bi da ima dovoljno jakih štihova u špilu, tj. više takvih od (u svakom smislu tih reči) skromnog izazivača.

Radnik i Kolubara imaju pravo da se nadaju, za ostalo moraju svojski da se potrude.

 

 

Superliga – 13. kolo

Novi Pazar – Spartak 0:1

Voždovac – Napredak 0:0

subota

Kolubara – Crvena zvezda 15.55

Čukarički – Vojvodina 18.00

nedelja

Partizan – Radnik 17.05

Proleter – TSC 19.05

ponedeljak

Radnički (N) – Radnički 1923 15.00

Metalac – Mladost 18.00

Tabela: Partizan 31, C. zvezda 26, Čukarički 21, TSC 20, Napredak 18, Vojvodina 16, Voždovac 16, Radnilčki (N) 14, Radnički 1923 14, Proleter 14, Kolubara 13, Metalac 12, Spartak 12, Radnik 10, Mladost 8, Novi Pazar 7.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari