Foto: EPA/ KOCA SULEJMANOVIC (Arhiva)

NIS Dejvis kup reprezentacija Srbije u plej ofu biće domaćin reprezentaciji Indije u Kraljevu, u Sportskom centru Ibar, i igraće se u hali na šljaci.

Sastav NIS reprezentacije Srbije koji je prijavio selektor Nenad Zimonić: Filip Krajinović (33. u singlu na ATP listi), Dušan Lajović (62), Laslo Đere (89), Nikola Milojević (199) i Peđa Krstin (194).

Selektor ima pravo promene tima (dva igrača) sve do sat vremena pre oficijalnog žreba koji je zakazan za 13. septembar 2018.

„U ovom momentu ovo je najjači mogući sastav koji smo mogli da imamo. Najvažnije je da se naši igrači adaptiraju na šljaku što pre, imali su dosta napornu sezonu na betonu, nisu imali problema sa povredama i to su najvažnije stvari što se nas tiče. Smatram da smo definitivno u singlu u prednosti u odnosnu na igrače Indije. Daleko od toga da treba potceniti nekoga koje u prvih 100 na svetu ili oko 110 mesta. To su igrači koji mogu da iznenade svakoga, oni su difinitivno favoriti u dublu, ali mislim da imamo dovoljno jak tim i očekujem da ćemo uspeti da obezbedimo plasman u Svetsku grupu za 2019“ – rekao je selektor NIS Dejvis kup tima Srbije Nenad Zimonjić.