Živković primljen u bolnicu posle napada navijača na autobus Benfike 1Foto: STARSPORT (Arhiva)

Fudbaleri Benfike Andrija Živković i Julijan Vajgl primeljeni su u bolnicu iz predostrožnosti, nakon što su njihovi navijači kamenovali klupski autobus nezadovoljni rezultatom utakmice.

Benfika je sinoć na svom terenu odigrala bez pogodaka sa Tondelom i propustila je priliku da se odlepi od Porta na prvom mestu na tabeli. Benfika i Porto imaju po 60 bodova na čelu tabele, devet kola pre kraja šampionata.

Navijači Benfike okupili su se ispred stadiona da podrže ekipu pošto je zbog pandemije korona virusa zabranjen ulazak na stadion, a posle utakmice izbili su incidenti, kada se klupski autobus uputio ka trening centru. Navijači su kamenjem oštetili autobus i razbili stakla.

Kako je saopštila Benfika, srpski fudbaler Andrija Živković i Nemac Julijan Vajgl u povređeni kada je autobus kamenovan i iz predostrožnosti su primljeni u bolnicu u Lisabonu.

Klub je osudio incident.

„Garantujemo potpunu saradnju sa vlastima na koje apelujemo da ulože najveći napor u identifikaciji prestupnika odgovornih za ova krivična dela“, navela je Benfika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari