Mađioničar Feliks vadi svoj šešir: Barsa ponovo može da sanja u Evropi 1Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

Posle letnjih iskušenja u Atletiko Madridu zbog neslaganja sa trenerom Dijegom Simeoneom, Žoao Feliks ne samo da je podigao glavu, već zrači srećom.

Za samo tri nedelje u Barsi, i u svojoj trećoj utakmici kao igrač Blaugrane, drugoj uzastopno kao starter, portugalski napadač je pokazao da je skinuo teret sa ramena. Sada se oseća oslobođeno i željan je uspeha u klubu u kom je oduvek sanjao da igra kao dete, piše novinar Mundo Deportiva Rožer Toreljo u svom autorskom tekstu.

Samo tri dana nakon što je debitovao kao strelac u dresu Barse protiv Real Betisa, portugalski mađioničar je ponovo pronašao metu i vodio svoj tim do pobede u Ligi šampiona. Dvanaest minuta nakon evropskog debija za katalonskog giganta protiv Antverpena, Portugalac je postigao gol i postao prvi strelac Barse u Ligi šampiona na Olimpijskom stadionu Monžuik.

Posle sjajne kombinacije Levandovskog i Gundogana, nemački vezista je asistirao Žoau Feliksu, tako da je Portugalac izbio ispred Aldervajrelda, a golman Butez nije mogao ništa da uradi.

Ubrzo nakon što je potpisao gol, Žoao Feliks je želeo da bude protagonista, ali ovoga puta kao asistent. Portugalac je poslao loptu sa leve strane do Levandovskog rutinski pogodio za 2:0.

Deveti gol u Ligi šampiona

Posle pauze na poluvremenu, mađioničar Feliks  – uzeo je još više magije iz svog šešira. Nekadašnji „jorgandžija“ nastavio je potragu za protivničkim golom i u 66. minutu pronašao novu nagradu, a sjajan učinak portugalski internacionalac je upotpunio novim golom.

I to je postigao golom glavom, posle odličnog centaršuta Rafinje sa desne strane. Odmah potom, dobio je ovacije od Monžuika kada je Ćavi odlučio da ga odmori kako bi Feran Tores mogao da uđe na njegovo mesto.

Sa svoja dva jučerašnja gola, portugalski napadač je sada akumulirao devet golova u Ligi šampiona – prethodnih sedam je postigao za Atletiko. Žoao Feliks se vratio i sa njegovom magijom, Barsa ponovo može da sanja u Evropi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari