Zoran Svić: Partizan uvek mora da bude na tržištu, trenutno ne gledamo ništa konkretno 1foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Vreme odmora i individualnih treninga je prošlo; košarkaši Partizana danas su započeli sa pripremama za najzahtevniju sezonu još od 2014. i poslednjeg učešća crno-belih u Evroligi. Ekipa je poprilično promenila lični opis, osim Danila Anđušića, pojačana je proverenim inostranim imenima što bi trebalo da bude jedan vid obećavajućeg kvaliteta kako se Partizanu ne bi ponovila prošla sezona u kojoj je ostao bez trofeja.

Svi igrači, osim reprezentativaca Izraela (Jam Madar) i Grčke (Joanis Papapetru) našli su se na uvodnom treningu na kojem je bilo omogućeno i prisustvo novinara. Zoran Savić, sportski direktor Partizana, govorio je o načinu na koji je klub dovodio pojačanja tokom leta u formi Dantea Egzuma, Džejmsa Nanalija, pomenutog Joanisa Papapetrua, Danila Anđušića, odlučivši se, ujedno, da obnovi saradnju sa Matijasom Lesorom.

„Ove godine je bilo daleko lakše jer smo imali bazu igrača koju smo mogli da nadograđujemo. Prethodne je bilo potpuno drugačije, jer smo imali tri igrača i to na poziciji trojke. Nismo hteli mnogo da menjamo, koliko smo mogli i zadovoljni smo. Unapredili smo ekipu. Koliko, videćemo kad krene sezona. Još nisam čuo da je neko u avgustu rekao da je nezadovoljan ekipom. Imamo dosta igrača koji su igrali u reprezentacijama, dolaze sa povredama i to može da utiče na sezonu“, naveo je Zoran Savić, sportski direktor kluba.

Utisak je da Partizanu fali startni plej, iskusan i dokazan u evroligaškim okvirima. Dugo se pominjao Najdžel Vilijams-Gos, kao jedna od opcija, potom i Kevin Pangos, ali je Partizan ostao sa adutima u vidu Alekse Avramovića i novajlije Dantea Egzuma.

„Ekipa kao Partizan mora uvek da bude na tržištu, u slučaju da se pojavi neko ime, igrač koji može da nam promeni sezonu i poboljša ekipu – sigurno da bi pokušali da ga dovedemo. Trenutno ne gledamo ništa konkretno“, uverava Savić, koji je svakodnevno bio u kontaktu sa Željkom Obradovićem prilikom rešavanja kadrovske problematike.

Aleksa Avramović je želeo da od starta bude sa saigračima, uprkos tome što ima povređenu desnu ruku. Njegov povratak je krajnje neizvestan, tačnije vreme kada bi mogao da bude deo takmičarske ekipe.

„Aleksina povreda je dosta teška. U pitanju je skafoidna kost, dosta nezgodna povreda. Videćemo, ne znamo još koliko dugo će trajati oporavak, jer je to individualna stvar. To je jedan od problema sa kojim smo se susreli. Nema potrebe još da reagujemo na tržištu.“

Savić je razmišljanja da bi tokom sezone šansu mogli da dobiju i momci koji su prošlu takmičarsku godinu odigrali u Dunavu iz Starih Banovaca.

„Svi mlađi izgledaju daleko bolje i spremnije nego pred prošlu sezonu. Prošli su prvu seniorsku godinu u Starim Banovcima, sigruno im je pomogla. Nema sumnje da ćemo moći da iskoristmo tokom sezone i nekog od njih“, optimista je sportski direktor crno-belih.

Kao neko ko je klupsku karijeru gradio nastupajući za evroligaške velikane, Zoran Savić ne želi da deluje euforično i najavljuje uspehe iz bajke u povratničkoj sezoni Partizana u najelitnije takmičenje.

„Ne bih pričao o plej-ofu i Fajnal foru. Mislim da niko sa ovih prostora nije ni blizu. Idemo utakmicu po utakmica, ako se otvori prilika – zašto da ne. Ali ne možemo da gledamo na taj način. Partizan osam godina nije igrao Evroligu. Evrokup i Evroliga su kao američki fudbal i ragbi. U fizikalijama i svemu u korist Evrolige. Velika je adaptacija na Evroligu, nadam se da neće biti tako teška kao inače za ekipe koje igraju prvi put“, racionalan je sportki direktir kluba iz Humske.

Završavajući uvodno obračanje javnosti, na startu priprema, Savić je potvrdio da će ekipa sve evroligaške utakmice igrati u Beogradskoj areni.

„Dogovorili smo sve utakmice da igramo u Areni, možda bude jedna van. To nam je bila odlučujuća stvar, da zadovoljnimo želje svih navijača da dođu da gledaju Evroligu. Pionir je fenomenalan zbog atmosfere, ali čak ni pretplatnike ne možemo da stavimo i mislim da bi to bio problem.“

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari