Žreb odredio odluku? 1Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Čim se neki sportista ekspresno oporavi, a prethodno mu je prognozirano duže odsustvo iz trenažno-takmičarskog procesa, krenu spekulacije na temu težine konkretnog zdravstvenog problema, pa se tako mediji ovih dana bave „pravim“ stanjem Rafaela Nadala, jer je Španac nedugo posle odustajanja od polufinala mastersa u Parizu obnarodovao dolazak u London, na poslednji turnir u sezoni.

I to, da stranim tvorcima ove teorije zavere bude još zanimljivije, tek posle žrebanja grupa, jer je do polufinala pošteđen novih divovskih borbi sa prvim pratiocem na ATP listi Novakom Đokovićem i Rodžerom Federerom (3).

– Bio sam na magnetnoj rezonanci na Majorci i uprkos malim problemima sa povredom trbušnog zida – putovaću u London. U četvrtak ili petak ću početi da serviram, a ideja je da igram završni masters u Londonu – napisao je španski teniser na društvenim mrežama i bacio „rukavicu“ svrgnutom teniskom kralju iz Srbije, čiji bi eventualni povratak na vrh ATP liste bio mnogo lakši da je Španac odustao od učešća u borbama osam trenutno najbolje rangiranih svetskih tenisera..

Ništa sporno, jer je osvajač 17 grend slema jednako veliki šampion i ambiciozan čovek kao vlasnik jedne manje takve titule, samo su neki skloni da veruju da je Rafa prvo hteo da završi sezonu, a onda se predomislio kada mu žreb nije za protivnika u grupi dodelio 3. reket sveta Rodžera Federera nego ga „prosledio“ Novaku i tako mu otežao novo (pre)stizanje kolege sa Pirineja.

Tako će naš as morati na švajcarskog rekordera među GS prvacima (20), Austrijanca Dominika Tima i Italijana Matea Beretinija, dok (za 640 bodova) bolje plasirani Španac ide u duele s Rusom Danilom Medvedevim, prošlogodišnjim pobednikom turnira Nemcem Aleksanderom Zverevim i Grkom Steganosom Cicipasom.

Agut u pripravnosti

Ukoliko Rafael Nadal na kraju ipak odustane od završnog mastersa u Londonu na njegovo mesto će uleteti drugi Španac – Roberto Bautista Agut. On je deveti na ATP listi, sa svega 130 bodova manje od Beretinija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari