Žreb za EURO 2024Foto: EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se na Evropsko prvenstvo u fudbalu i EURO 2024 će biti prvi put posle 24 godine da na ovom takmičenju gledamo našu reprezentaciju. Ko se još kvalifikovao i kada nas čeka žreb za EURO 2024?

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je nerešeno 2:2 protiv Bugarske u poslednjem kolu kvalifikacija za odlazak na EURO 2024, prvenstvo koje se igra u Nemačkoj narednog leta.

Selektor Srbije Dragan Stojković rekao je, posle plasmana svoje ekipe na Evropsko prvenstvo, da je današnji dan veliki za srpski fudbal i istakao da su njegovi igrači pokazali „strahovit mentalitet“ protiv Bugarske i da su verovali do kraja.

„Ovo je veliki dan za srpski fudbal. Srbija je dočekala da ima svoju ekipu na Evropskom prvenstvu. Čestitam momcima koji su se borili do kraja i verovali. Srećni smo i zadovoljni“, rekao je Stojković za Arenu sport posle utakmice.

Ko se još do sada plasirao na EURO 2024?

Reprezentacija Srbije je 16. koja je obezbedila plasman na EURO, posle Albanije, Austrije, Belgije, Danske, Engleske, Francuske, Mađarske, Holandije, Portugala, Rumunije, Škotske, Slovačke, Španije, Švajcarske, Turske i domaćina Nemačke.

Predstava o preostalih osam učesnika će biti jasnija nakon što se do 21. novembra odigraju preostale utakmice, kada će biti poznato ko će se na EURO plasirati direktno, a ko će morati da ide u baraž koji je zakazan za mart 2024. godine.

Dopunjeno 21. novembra: Nakon Srbije, direktan plasman na EURO 2024 su obezbedile i Češka, Italija, Slovenija i Hrvatska, dok će poslednja tri učesnika biti poznata nakon baraža koji će se igrati u martu 2024. godine.

Kada je žreb za EURO 2024. i kada ćemo znati sa kim će Srbija biti u grupi?

Žreb za grupnu fazu Evropskog prvenstva održaće se 2. decembra u Hamburgu, nakon čega ćemo znati sastave svih grupa.

Ažurirano 21. novembra: Fudbalska reprezentacija Srbije će se nalaziti u četvrtom šeširu na žrebu za EURO 2024.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari