Dragan Džajić o mogućnosti da Piksi ostane selektor Srbije: Ne znam kakav on tačno ima ugovor 1Foto: M. Stojanović/Danas

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Dragan Džajić prisustvovao je otvaranju novog stadiona „Kraljevica“ u Zaječaru

Na pitanje da li će Dragan Stojković Piksi ostati na čelu fudbalske reprezentacije Srbije, Džajić nije dao jasan odgovor, osim što je prebacio lopticu u dvorište selektora, kao da od njega sve zavisi.

– Nema razloga da ne ostane, to zavisi od njega. Ja zaista ne znam tu situaciju pre mene, kakav on tačno ima ugovor, ali najvažnije, neću sad da razmišljam o tome, nego da razmišljamo o današnjoj utakmici – rekao je Džajić.

Prvi čovek Saveza je kao bivši predsednik Crvene zvezde istakao da nije realno očekivati da sadašnji tim stigne na krov Evrope.

– Potrebno je uvek dobar tim. Sadašnji tim Zvezde sigurno nije loš, ali da bude prvak Evrope u ovom trenutku mislim da je to nemoguće. Dobro bi bilo da se kvalifikujemo, to bi bila jedna velika injekcija za srpski fudbal, za buduće. Sada razmišljam samo o tome da reprezentacija ode na svetsko prvenstvo – rekao je Džajić.

Istakao je i da se u ovom trenutku očekuje više od reprezentacije nego od klubova u Evropi.

– Što se tiče klubova, tu su ljudi koji vode klubove i koji znaju bolju situaciju sada od mene. Ali, ovo što je sada najvažnije a to bi bilo dobro i za sve klubove, da bude jedan podstrek da se očekuje od državne reprezentacije da na evropskom prvenstvu igrad dobro i da eventualno postigne neki korektan rezultat. To je sad, u ovom trenutku najvažnije. Ovi klubovi naši nisu startovali najbolje u Evropi, ali to je to, šta ćemo. Imamo i ovu danas šansu protiv Bugara, da srpski fudbal oživi nekako i da se vrati vera ljubiteljima fudbala – zaključio je Džajić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari