Žreb za Monte Karlo: Đoković u četvrtfinalu može na najvećeg svetskog talenta 1foto EPA-EFE/YOAN VALAT

Danas je određen žreb za turnir u Monte Karlu, prvi ovosezonski masters na šljaci. Novak Đoković nalazi se, barem je takav utisak, u težem delu kostura i već u četvrtfinalu mogao bi da se sastane sa Karlosom Alkarazom, najvećim svetskim talentom u ovom trenutku.

Španski devetnaestogodišnjak nedavno je postao najmlađi šampion na mastersu u Majamiju.

Na turniru do 10. do 17. aprila, Đokovića očekuju zahtevni izazivači.

Srpski as i najbolji teniser sveta biće slobodan u prvom kolu, dok će u drugoj rundi ići na pobednika susreta Markosa Hirona i Alehandra Davidoviča Fokine. Već u narednom kolu mogao bi na Davida Gofana koji je na turnir upao zbog specijalne pozivnice i kome će rival u prvom kolu biti kvalifikant, te Danijela Evansa ili Roberta Bautiste Aguta.

Zvanično osmi nosilac na ovom turniru Karlos Alkaraz takođe je u prvom kolu slobodan, a zatim ide na pobednika duela Sebastijan Korda – Botik Van de Zandšlup. Ako prođe, rival na sledećem koraku biće mu Tejlor Fric i Luka Katarina, odnosno Marin Čilić ili Žo Vilfred Conga koji je poput Gofana dobio vajldkard.

Na Novakovoj i Alkarazovoj polovini žreba takođe su još Kasper Rud, Aslan Karacev, Grigor Dimitrov, Nikoloz Basilašvili, Hubert Hurkač, Gael Monfis, Pedro Martinez, Igo Umber, Albert Ramos Vinolas, Talon Grikspor, Kameron Nori, te Dušan Lajović i Filip Krajinović kojima su kuglice odredile da se sastanu već na početku turnira.

Đokovićev put do titule mogao bi da vodi preko Davidoviča Fokine, Bautiste Aguta ili Evansa, Alkaraza ili Frica, Ruda ili Norija, dok se sa druge strane negde očekuje da do polufinala doguraju Cicipas i Zverev.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari