Zrenjanin proglašen za Evropski grad sporta 2021. godine 1Zrenjanin Foto: M. Pudar

Zrenjanin je proglašen za Evropski grad sporta 2021. godine, saopšteno je danas iz kabineta gradonačelnika u tom gradu.

Kako se navodi, to je potvrđeno u pismu koje je na adresu Grada Zrenjanina uputio Djan Frančesko Lupateli, predsednik Evropske asocijacije prestonica i gradova sporta (ACES Europe), sa sedištem u Briselu.

On je uputio čestitke tom gradu na priznanju i istakao da je Zrenjanin dobar primer sportske sredine koja sledi sve ciljeve istaknute i od strane ACES Europe i koja je razvila uzornu sportsku politiku sa raznovrsnim sadržajima, programima i aktivnostima.

Upućen je i zvaničan poziv čelnicima Zrenjanina da krajem godine, u Evropskom parlamentu u Briselu, prisustvuju svečanosti na kojoj će biti proglašena Evropska prestonica sporta za narednu godinu – Lisabon, a Zrenjaninu će biti uručena zastava i zvanje Evropskog grada sporta 2021. „Dobrodošli u ACES Europe porodicu“.

Pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura i šef tima za kandidaturu Zrenjanina izrazio je zadovoljstvo što su, kako je naveo, i čelnici Evropske asocijacije prestonica i gradova sporta pozitivno ocenili sve napore i aktivnosti koje grad realizuje u oblasti sporta.

„Pre svega, drago mi je što su prepoznali sportski duh, svest o značaju bavljenja sportom i fizičkom kulturom, izuzetnu tradiciju i veliki doprinos razvoju olimpijskog pokreta, u kom su naši sugradjani prisutni od samog osnivanja, od dr Ferenca Kemenja, pa do osvajača 23 olimpijske medalje. Ova nagrada ujedno i obavezuje da nastavimo započete projekte, ali, nadam se, i da s titulom „Evropski grad sporta“ otvorimo nove sportske stranice našeg grada“, rekao je Salapura.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari