Žučna tri prsta zbog "bonus kartice": Rubljov priznaje da se poneo neprimereno prema sudiji na egzibiciji u Londonu (VIDEO) 1Foto> EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Teniska loptica ne sme da stane. I neki među najboljim igračima sveta i dalje igraju iako su ferije između dve sezone.

U Londonu je održan revijalni turnir po egzibicionim pravilima.

U polufinalu su se sreli Rus Andrej Rubljov (peti na svetskoj listi) i Danac Holger Rune (osmi), koji je pobedio u tri seta sa 20:10, 12:11, 16:11 u poenima (setovi imali vremensko ograničenje).

Na meču u kojem su obojica žarko želeli pobedu Rubljov, smatrajući da mu je učinjena nepravda, poneo se neprimereno prema glavnom sudiji.

To mu je stavio na znanje ljutito se penjući do njega uz prečage na visokoj stolici i mašući mu s tri prsta pred očima.

 

Šta je ruski teniser hteo da mu predoči?

Pravila igre su bila takva da su igrači mogli da ukažu sudiji da u predstojećem poenu vuku „bonus karticu“ koja vredi tri poena.

Pri Runeovom vođstvu s 10:8 u drugom setu Rubljov je osvojio poen i bio je ubeđen da je poveo s 11:10, ali nije bilo tako. Načinjen je previd na njegovu štetu, što je teško podneo.

„Moja reakcija je bila žučna, ali i neprimerena. Postupio sam emotivno, razumem da nije trebalo tako. U dugim nadigravanjima sam dao sve od sebe da osvajam poene, ali je zbog sudijske greške sve palo u vodu. Reakcija je bila plod mog velikog razočaranja“, priznao je Rubljov.

Pobednik turnira je domaći igrač Džek Drejper, četvrtoplasirani britanski teniser (61. mesto). U finalu je savladao Runea s 12:14, 15:12, 13:19, 19:7.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari