Zvaćemo vračeve da nam pomognu 1Foto: FoNet

Selektor francuskog Dejvis kup tima Janik Noa ne zna na koje će igrače moći da računa za polufinalni duel protiv Srbije u septembru, ali zato najavljuje da će u pomoć prizvati „vračeve“ kako bi njegov tim posle 16 godina uspeo da dođe do „salatare“.

– Srbija? Dobro momci, zvaćemo vračeve i nadati se da Đoković neće doći – našalio se šampion Rolan Garosa iz 1983.  Kada se uozbiljio, objasnio je da njemu nije važno da li će za Srbiju igrati drugi najbolji teniser sveta, kao i da su već odabrali podlogu.

Francuzi su očekivano odlučili da pred domaćom publikom zaigraju na šljaci a Noa se nada da će im takav teren dati bar malu prednost u odnosu na goste.

– Razgovaraću još sa teniserima, ali šljaka je najbolje rešenje. Dok Đoković igra završnicu Ju-Es opena, mi ćemo se pripremati na njoj. Prošle godine smo polufinale igrali u gostima, sada kod kuće i to je sjajna vest – objasnio je francuski selektor.

Trikolori su pobedili Veliku Britaniju za koju nije igrao najbolji teniser sveta Endi Marej. Kao i većina drugih selektora i Noa je imao problema da okupi tim, što zbog povreda što zbog odluke igrača da reprezentativne obaveze stave u drugi plan. Tako Conga nije bio u timu zato što je nakon rođenja deteta odlučio da napravi pauzu, dok su Gaske i Momfis bili povređeni.

– Još je rano da kažem na koga računam u septembru. Dotle su na programu tri grend slema. Ne zaboravite da smo prošle godine imali čak trojicu tenisera u četvrtfinalu na Flašingu pa smo izgubili polufinale Dejvis kupa od Hrvatske. Moj kriterijum za izbor je sledeći, da li vas interesuje Dejvis kup, da li ste spremni da dođete ranije na pripreme… Niko od tenisera ne daje iste odgovore, njihovo raspoloženje varira i zato nismo osvojili Salataru od 2001. Moj cilj je da to promenim – zaključio je Noa.

Reprezentacije Srbije i Francuske igraće od 15. do 17. septembra, dok drugi polufinalni plan čine Australija i Belgija. 

Đoković možda preuzme ulogu selektora u budućnosti

Najbolji srpski igrač Novak Đoković kazao je da će nakon završetka igračke karijere razmisliti o selektorskom mestu u Dejvis kup timu. „Zašto da ne? Zaista uživam u ovom takmičenju, uživam da provodim vreme sa svojom ekipom. Jednog dana kada završim sa aktivnim bavljenjem tenisom kao igrač, definitivno ću razmisliti o tome da nastavim kao selektor. Velika je odgovornost, ali i velika privilegija voditi tim na svetskoj sceni, doprinositi mu svojim znanjem i iskustvom i preneti to mlađima“, kazao je Novak za sajt Dejvis kupa. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari