Zvali i ulazili u svlačionicu 1

Sudijska komisija Fudbalskog saveza Srbije apelovala je juče na rukovodstva Crvene zvezde i Partizana da u suđenju ne traže alibi za eventualne neuspehe, već da se okrenu sebi i radu u svojim klubovima.

Iz Komisije je saopšteno da je bila primorana da reaguje suočena sa rečnikom i uvredama „koje ne idu uz funkciju direktora jednog velikog kluba“. Zvezdan Terzić je prethodno izjavio da su“lopovi oteli titulu“ Zvezdi i direktno optužio pojedine sudije da su uticale na loše rezultate tog kluba u nekim utakmicama.

„Pitamo, najpre, direktora Crvene zvezde ko je od njegovih saradnika ulazio u svlačionicu i vršio pritisak na sudije tokom poluvremena utakmice četvrtfinala Kupa Srbije između njegovog kluba i Mladosti iz Lučana? Ko je od njegovih službenika zvao glavnog sudiju meča Napredak – Crvena zvezda, odnosno zašto su ponovo njegovi ljudi vršili pritisak, pre meča, na arbitra utakmice Voždovac – Crvena zvezda?“, kaže se u saopštenju Sudijske komisije.

Slična pitanja upućena su i direktoru Partizana, povodom optužbi na račun sudija na zvaničnoj klupskoj televiziji.

„Pitamo i direktora Partizana ko je ispred kluba zvao glavnog sudiju meča četvrtfinala Kupa Srbije između Voždovca i Partizana? Ko je u ime kluba zvao i sudiju utamice Partizan – Radnik? Kako je moguće da jedan veliki klub dozvoli transparent sa telefonskim brojevima sudija i objavu njihovih lica na svojoj zvaničnoj televiziji, svesno stvarajući pritisak i medijsku hajku protiv članova sudijske organizacije“, pita se se u saopštenju Sudijske komisije FSS-a.

Nijednom rečju se ne spominje zašto Komisija sa ovim tvrdnjama nije u javnost izašla kad se sve to dešavalo. 

Vazura: Smešne priče

Miloš Vazura, generalni direktor fudbalskog kluba Partizan izjavio je da svi navodi Sudijske komisije mogu lako da budu provereni.

„To su smešne priče. Tehnika danas omogućuje da se lako proveri da li sam nekoga zvao. Te sudije lično ne poznajem“, prekomentarisao je Vazura.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari