Zvali su me Ronaldinjo 1

Da je Leonardo da Silva Souza izabrao Partizan zato što je to „najveći klub u Srbiji“.

Da „želi trofeje“ s crno-belima i da mu je svejedno da li će ga trener koristiti „na levom krilu ili kao „desetku“ znali smo i pre promocije najzvučnijeg i najduže čekanog pojačanja srpskog vicešampiona u ovom prelaznom roku.

Juče smo prvi put čuli i koliko ceni to što zna s fudbalskom loptom.

– Na početku karijere u Brazilu zvali su me Ronaldinjo i zbog poteza poredili s njim. Čuo sam da su me ovde hvalili na sve strane, pa će moj zadatak biti da u Partizanu pravdam sve te lepe reči – otkrio je nekadašnji član ruskog Anžija, azerbejdžanske Gabale, kiparskog Enozisa i ukrajinskog Metalurga.

Traži, međutim, vreme za dokazivanje. Logično, s obzirom da je tek ove subote odradio prvi trening u Partizanovom dresu broj 42 i da celo proleće nije imao klub, samim tim ni utakmice u nogama.

– Sigurno će mi potreban mesec, možda i dva da dostignem nivo fizičke spreme koji se od mene očekuje. Kada to uradim, siguran sam da mogu da svojim igrama da opravdam dolazak u Partizan.

S obzirom da ga je sportski direktor Ivica Iliev najavio kao stranca kakvog Srbija još nije videla na superligaškim terenima, navijači “parnog valjka” očekuju da ode korak dalje od njegovog srčanog zemljaka i strelca u večitim derbijima Antonela Žuke i Gabrijela Klea, čija je karijera posle prelaska iz Crvene zvezde kulminirala golovima ključnim za Partizanov ulazak u Ligu šampiona 2010. godine.

– Nadam se da ću i ja krenuti istom stazom i da ću ovde izgraditi dobru karijeru, kao i opravdati velika očekivanja navijača. Povoljna okolnost je što iza sebe na terenu imam zemljaka Evertona Luiza koji pokriva veliki prostor i ostaviće mi dovoljno mesta da igram – nada se Leonardo, koji je zbog trogodišnjeg ugovora sa srpskim predstavnikom u kvalifikacijama za Ligu Evrope odbio jedan turski klub i postao deveto letnje pojačanje crno-belih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari