Zvezda bez "delija" u Litvaniji 1Foto: STARSPORT

Evropska fudbalska asocijacija (UEFA) zabranila je Crvenoj zvezdi da organizovano vodi navijače na gostovanje protiv Suduve u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Kazna je izrečena pošto je delegat UEFA na meču protiv Spartaksa zabeležio da su navijači crveno-belih posle poslednjeg sudijskog zvižduka drmali ogradu i ubacivali plastične čaše u teren.

Iako će sa na „Marakani“ ovaj prekršaj „delija“ verovatno doživeti kao minoran, u odnosu na ranije grehove, treba napomenuti da je Zvezda pukom srećom izbegla zatvaranje stadiona prošle sezone na meču šesnaestine finala Lige Evrope protiv CSKA Moskve, te da je pod uslovnom kaznom UEFA i ove godine. To znači da će delegati UEFA na narednim evropskim mečevima crveno-belih gledati „delije“ kroz lupu i sigurno stavljati u zapisnik sve što padne na atletsku stazu, šta god to bilo, novčić ili plastična čaša.

Nema dileme da čelnike Zvezde očekuje težak posao da „delijama“ ukažu da bukvalno moraju da paze na to da i stepenište na severu bude u svakom trenutku prohodno, pošto UEFA mnogo polaže na bezbednosne mere. Na baklje i petarde, standardnu koreografiju u domaćem prvenstvu, ove sezone u Evropi niko ne sme ni da pomisli.

Crveno-beli prvi meč protiv Suduve igraju sledećeg utorka u Beogradu, a revanš u Marijampolju je osam dana kasnije.

Ulaz za Suduvu 600 dinara

Klub je pustio u prodaju ulaznice za prvi duel sa litvanskom Suduvom u Beogradu (20.30). Najjeftinije su za severnu tribinu – 600 dinara, za istočnu treba izdvojiti 1.000, dok ulaz na Zapad košta 1.200 dinara. Mogu se kupiti na stadionskim blagajnama i putem interneta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari