Zvezda bez Nejpira ubedljivo pobedila Fenerbahče, Teodosić vodio crveno-bele do trećeg trijumfa u Evroligi 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su u „Areni“ Fenerbahče rezultatom 87:56 u utakmici 8. kola Evrolige.

Crveno-beli su treću pobedu u najkvalitetnijem evropskom košarkaškom takmičenju obezbedili već do poluvremena, kada su izuzetno tvrdom odbranom, odličnim šutem za tri poena i serijom poena iz kontranapada povećavali prednost koja je na kraju druge četvrtine iznosila 19 poena prednosti (45:26).

Sjajna igra u odbrani domaćina potpuno je zbunila košarkaše Fenera, koji su imali veliki broj izgubljenih lopti, a prvo slobodno bacanje šutnuli su pet minuta pre kraja.

Gosti su poslednji put pokušali da uhvate rezultatski priključak početkom poslednje četvrtine, spustili prednost domaćina na 13 razlike, ali su crveno-beli i tu deonicu završili u svoju korist i od tog trenutka gosti su se praktično predali.

Domaćin je od 2. minuta igrao bez startnog plejmejkera Šabaza Nejpira, koji je slomio nos, a nakon što je napustio parket prebačen je u bolnicu.

U njegovom odsustvu organizaciju igre na sebe preuzeo je Miloš Teodosić, koji je sjajno vodio ekipu, ali i pogađao koš rivala u visokim procentima (2/2 za dva, 4/5 za tri) i meč završio kao najefikasniji u obe ekipe sa 18 ubačenih poena.

Osim Teodosića, dvocifreni broj poena za crveno-bele postigli su Bolomboj (14), Nedović (12) i Lazarević i Jago po 11.

U ekipi iz Istanbula Najdžel Hajes ubacio je 12 poena, dok je bivši košarkaš Partizana Jam Madar utakmicu završio sa tri poena )0/1 za dva, 1/3 za tri).

U narednom kolu Evrolige Crvena zvezda u četvrtak 16. novembra gostuje Olimpijakosu u Pireju (20.15).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari