Zvezda bolja u derbiju za finale Kupa Koraća 1Foto:Beta/Kosarkaski savez Srbije/Nebojsa Parausic/DS)

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u finale Kupa Radivoja Koraća pošto su večeras u Novom Sadu pobedili Partizan sa 79:78 (22:27, 18:19, 15:12, 24:20).

Crveno-bele je do pobede i plasmana u finale vodio Džordan Lojd sa 24 poena, najbolje ga je pratio Dejan Davidovac sa 19 poena, dok je Džoni O’Brajant dodao deset poena.

U redovima Partizana najbolji je bio Ognjen Jaramaz sa 18 poena, dva poena manje ubacio je Markus Pejdž, dok je Erik Mika meč završio sa 11 poena.

Zvezda će se za trofej u Kupu, prvi od 2017, boriti sa Megom, koja je ranije danas bila bolja od Vojvodine.

Finale je na programu sutra od 21.00.

Partizan je bolje počeo meč i zahvaljujući sjajnom šutu za tri poena držao je prednost tokom cele prve četvrtine. Crno-beli su u prvoj deonici pogodili pet trojki iz šest pokušaja i na prvi odmor su otišli sa vođstvom 27:22.

Trojkom Jaramaza završena je prva, da bi trojkom Perkinsa počela druga četvtina za osam poena prednosti Partizana (30:22). Zvezda je uzvratila mini serijom 6:0, uz dva polaganja Uskokovića i zakucavanje Davidovca (30:28), ali je Partizan odgovorio sa pet vezanih poena Zagorca.

Usledila je serija promašaja na obe strane, da bi Partizan posle koša Mozlija stigao do tada maksimalnih devet poena prednosti (39:30). Lojd je trojkom prekinuo dug niz Zvezde bez poena iz igre (39:34), ali je odmah na drugoj strani odgovorio Pejdž svojom trećom trojkom na meču.

Na krilima Jaramaza i Pejdža, Partizan je na veliki odmor otišao sa šest poena viška na svom kontu (46:40), da bi posle trojke Dangubića na početku treće deonice stigao i do prve dvocifrene prednosti – 51:40.

Partizan potom nije iskoristio prazan hod Zvezde od četiri minuta da još više uveća prednost. Umesto toga, Zvezda je nakon toga trojkama O’Brajanta i Davidovca prišli na samo dva poena zaostatka (53:51).

Crno-beli su na poslednji odmor otišli sa tri poena prednosti, na početku četvrte četvrtine ponovo stigli do plus osam, ali se Zvezda ponovo vratila i uspela je da povede posle trojke Lojda – 71:70.

Usledila je rezultatska klackalica u kojoj se na kraju bolje snašla Zvezda.

Lojd je sa penala obezbedio crveno-belima prednost 47 sekundi pre kraja (77:76), nakon toga je promašio Pejdž, pa Zagorac, pa opet Pejdž, ali je Partizan sjajno skakao pa je Tomas otišao na liniju penala 23 sekunde pre kraja. Pogodio je oba bacanja i bilo je 78:77, a timu sa Malog Kalemegdana ostao je poslednji napad za pobedu.

Fauliran je Davidovac koji je pogodio oba bacanja za 79:78 i sada su crno-beli imali napad za pobedu.

Međutim, Lazić je izbio loptu Pejdžu do koje je došao Simonović, ali je pas preko celog terena otišao u aut i ostao je 0,01 sekund da Partizan pokuša da poentira, ali to je bilo nemoguće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari