Zvezda izgubila od Barselone u Beogradu 1Foto: (BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO)

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su večeras u Beogradu od Barselone sa 69:76 (13:20, 18:14, 18:27, 20:15), u utakmici 15. kola Evrolige.

Barselona je upisala 15. pobedu u Evroligi i prva je na tabeli, dok crveno-beli posle ovog kola imaju šest pobeda i devet poraza i zauzimaju 13. poziciju.

Najefikasniji u redovima Zvezde bili su Luka Mitrović i Nikola Kalinić sa po 15 poena, 11 je dodao Nejt Volters, dok su Dejan Davidovac i Stefan Marković postigli po osam poena.

U pobedničkom timu najbolji je bio Najdžel Hejs sa 14 poena, tri manje su ubacili Rolands Šmits i Sentrač Šanli, dok je Nikola Mirotić utakmicu završio sa deset poena.

Barselona je bolje počela meč pa je polovinom prve deonice, posle dve vezane trojke, stigla do prve dvocifrene prednosti (16:5), da bi na prvom odmoru imala plus sedam na svom kontu (20:13).

Međutim, crveno-beli su na početku druge četvrtine dobrom odbranom vratili u igru i iskoristili „prazne minute“ Barselone koja je prve poene u tom delu igre postigla posle više od četiri minuta i to sa linije za slobodna bacanja.

Predvođena Mitrovićem, Zvezda je prvo izjednačila na 20:20, da bi posle prve trojke na meču koju je postigao Volters i prvi put povela – 23:22. Do poluvremena se praktično igralo koš za koš i na veliki odmor su gosti otišli s prednošću 34:31.

Barselona je zahvaljući dobrom šutu za tri poena na kraju treće deonice imala 12 poena prednosti (61:49), ali se izabranci Dejana Radonjića nisu predavali.

Crveno-beli su tri i po minuta pre kraja, posle poena Kalinića, prišli na četiri poena zaostatka (67:63), a posle trojke Stefana Markovića, na ulasku u poslednja dva minuta meča, i na minus tri (71:68), ali nisu uspeli i da preokrenu rezultat.

Košarkaši Crvene zvezde će u narednom kolu, u petak, dočekati Bajern iz Minhena, dok će Barselona gostovati Panatinaikosu.

Utakmicu u dvorani „Aleksandar Nikolić“ pratio je i najbolji teniser sveta Novak Đoković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari