Zvezda izgubila od Baskonije u dramatičnom finišu, Hauard i Marinković sprečili preokret 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Košarkaši Baskonije pobedili su Crvenu zvezdu u „Štark areni“ rezultatom 91:90 (20:30, 23:22, 26:10, 22:28) u meču 22. kola Evrolige, i tako znatno umanjili šanse crveno-belih da se plasiraju u plej-of.

Iako oslabljeni zbog odsustva povređenih Nedovića, Topića i Teodosića, domaći su imali priliku da dođu do trijumfa, ali su u ključnim trenucima Hauard i Marinković doneli važne bodove za tim bivšeg trenera Zvezde Duška Ivanovića.

Zvezda je finišu meča dolazila i na poen zaostatka, ali se čini da je svoje šanse za pobedu ispustila u trećoj četvrtini koju su gosti dobili sa 26:10.

U tom periodu sjajnu partiju prikazao je Markus Hauard, koji je u drugom poluvremenu postigao 26 od ukupno 32 poena , dok je reprezentativac Srbije Vanja Marinković u prelomnim trenucima ubacivao važne koševe.

U odsustvu Teodosića i Topića, jedini pravi organizator igre kod domaćih bio je Jago i on je bio najzaslužniji za činjenicu da su crveno-beli dobro ušli u meč.

U finišu prvog perioda, posle trojke Davidovca, prvi put su došli i do dvocifrene prednosti (26:16), a zahvaljujući sjajnom šutu u prvih deset minuta ubacili su čak 30 poena.

Trener crveno-belih je u drugoj četvrtini uveo u igru i debitanta Džavontea Smarta, koji je za kratko vreme ubacio devet poena, pa su domaći, iako je bilo očigledno da Baskonija polako ulazi u šuterski ritam, na poluvreme otišli sa devet poena viška.

U trećoj četvrtini gosti su zahvaljujući Hauardu ostvarili veliki rezultatski preokret i došli i do ključne prednosti.

Amerikanac je ubacio 17 poena i uz trojku Marinkovića u poslednjoj sekundi ovog perioda, bio ključni igrač velike serije španskog tima, koji je pred poslednjih deset minuta vodio sa 69:62.

Baskonija je u poslednjoj četvrtini imala i maksimalnih 12 poena prednosti (77:65), ali je Zvezda u poslednjem minutu došla je na poen minusa posle trojke Gidraitisa (84:83).

Međutim, gosti su u finišu sačuvali mirnoću i poenima Marinkovića sa penala za 91:87 i definitivno su obezbedili važan trijumf u borbi za plasman u plej-of.

Najefikasniji u domaćem timu bio je Jago sa 26 poena, Gidraitis je ubacio 13, Džavonte Smart je u svojoj debitantskoj utakmici za ekipu iz Beograda postigao 11 poena, a Hanga deset.

U ekipi iz Vitorije Hauard je bio najefikasniji sa 32 poena, Vanja Marinković je dodao 18, Moneke 13, a Kostelo deset poena.

Posle ovog duela crveno-beli imaju učinak od devet pobeda i 13 poraza, dok španski klub ima skor od 12-10.

U narednom, 23. kolu Evrolige Crvena zvezda gostuje Albi u Berlinu, a ovaj meč je na programu u četvrtak, 25. januara (20.00).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari