Zvezda izjednačila u finalnoj seriji protiv Budućnosti 1

Košarkaši Crvene zvezde izjednačili su u finalnoj seriji ABA lige protiv ekipe Budućnosti, pobedivši je u drugoj utakmici serije 69-59.

Zvezda je večeras odigrala znatno bolje, otvorili su meč serijom 7:2, a poeni su stizali i sa bekovskih i sa centarskih pozicija. Branko Lazić i Matijas Lesor su pre svega u energetskom smislu nosili Zvedu, Lesor je bio fantastičan ispod koša, „punivši“ i koš protivnika i direktne rivale ličnim greškama.

Meč je obilovao nervozo kako kod jednih, tako i kod drugih i izuzetno malim brojem poena, ali je prva Zvezda došla do osetnije prednosti u prvom poluvrmenu (plus 10), da bi Budućnost vratila seriju i na veliki odmor se otišlo pri rezultatu 31:31.

Serija Budućnosti se nastavila i na početku treće četvrtine, pa su izabranici Aleksandra Džikića vodili konstantno od osam do deset poena razlike.

Ipak, Zvezda nije odustajala i preko Alena Omića polako je stizala prednost protivnika, da bi se onda u igru „uključilo“ i Džejms Feldin koji je prve poene postigao psole jedne korte u 29. minutu, a onda je zaređao i sa pogođenim slobodnim bacanjima, pa je prednost vratio na stranu srpksog šampiona.

Do kraja susreta košarkaši Crvene zvezde su kontrolisali ritam meča i sasvim zasluženo izjednačili rezultat u seriji na 1:1.

Sada slede dva dana pauze, a onda se serija seli u Podgoricu, gde će se treća i četvrta utakmica odigrati u petak i subotu uveče.

Zvezda će želeti da seriju ponovo vrati u Beograd, a Budućnost da pred svojim navijačima osvoji prvu titulu u regionalnoj ligi u istoriji kluba i obezbedi učešće u Evroligi naredne sezone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari