Zvezda moćna i u Novom Sadu 1Foto: Starspsort

Fudbaleri Crvene zvezde su u derbiju 7. kola Superlige u Novom Sadu pobedili Vojvodinu sa 4:1(2:1).

Ovim trijumfom beogradski crveno – beli su potvrdili da se nalaze u odličnoj formi i da plasman u završnicu Lige šampiona nije samo sticaj srećnih okolnosti.

Crvena zvezda je povela u 16. minutu golom Milana Pavkova. Neoprezna je bila odbrana Vojvodine posle duge lopte u prostor Jovančića, Pavkov je uspeo da umakne i šutira iskosa sa desne strane, a lopta je prošla kroz ruke golmanu Rockovu, koji se prethodno okliznuo.

Samo četiri minuta ksanije Vojvodina stiže do izjednačenja. Posle centaršuta sa desne strane Fofana je šutirao glavom, Borjan uspeo da odbrani taj udarac, ali je na kratko odbijenu loptu natrčao Đuričin i poslao loptu u u mrežu beogradskih crveno – belih, Babić i Degenek su zakasnili sa intervencijom.

U 25. minutu meča dogodio se žestok sudar Zvezdinog napadača Milana Pavkova i golmana Vojvodine Emila Rockova, posle kojeg je obijici morala da se ukaže lekarska pomoć, posle kojeg Pavkov nije mogao da ostane na terenu.

Posle „sudara“ u Salcburgu, ovaj u Novom Sadu je, čak i za njega, bio suviše jak pa je svoje mesto prepustio Veljku Simiću, što je značilo da se Ben „seli“ u napad.

Ne dugo zatim, zbog posledica istog sudara, teren je morao da napust i golman Vojvodine Rackov, a među stative je stao 21-godišnji Nikola Simić.

Beograđani do prednosti dolaze u 43. minutu kada je posle starta Đorđevića nad Jovančićem sudija je pokazao na „belu tačku“ a Ben je bio siguran realizator najstrože kazne.

Vojvodina je u poslednjem minutu prvog poluvremena mogla da opet poravna rezultat ali je Borjan odlično intervenisao. U nastavku susreta oba tima su igrala prilično obazrivo sve do 77. minuta kada je Zvezda postigla i treći gol. Posle akcije Nenada Krstičića i Veljka Simića Ben je u padu glavom uspeo da savlada Simića. Pitanje pobednika derbija je tada bilo rešeno, a radost crveno – belih iz Beograda upotpunio je Srđan Babić u poslednjem minutu nadoknade – posle kornera koji je izveo Krstičić Babić se najbolje snašao i mladi golman Vojvodine je morao opet da vadi loptu iz svog gola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari