Zvezda (ne) igra u Novom Pazaru 1Dragović, Degenek, Borjan foto: Srđan Stevanović /Starsport

S obzirom na šturost zvaničnih informacija iz Crvene zvezde, na temu imena i stanja zaraženih neimenovanim stomačnim virusom, verovatno će se tek dan pre nedeljne utakmice sa Novim Pazarom, na konferenciji za medije trenera Dejana Stankovića, čuti ko je u njegovoj ekipi fit i spreman za ovo gostovanje.

Osim, ako se u međuvremenu ne desi novo odlaganje, pa srpski prvak preskoči još jednu superligašku utakimicu posle pomeranja duela sa Voždovcem, sa ovog četvrtka za posle jesenjeg dela sezone.

Kako se može čuti iz izvora bliskih klubu sa „Rajka Mitića“, jedino prvi golman Milan Borjan, izvesno, nije u stanju da izađe na teren posle 165. večitog derbija sa Partizanom, jer je zbog zdravstvenih problema morao čak na kratko da bude hospitalizovan.

Indirektne informacije kažu da u Beogradu ostaje i zadnji vezni Nenad Krstičić, a da će standardni par štopera Aleksandar Dragović – Miloš Degenek možda biti u stanju da se bori za bodove protiv pretposlednjeg tima u superligaškoj konkurenciji.

Od ranije su van stroja i špicevi Milan Pavkov i Rišairo Živković, plus ofanzivni vezista El Fardu Ben, s tim što oni muče muku sa povredama, pa i tu ostaje znak pitanja u vezi nastupa u gradu na Jošanici. Isto važi i za situaciju u Radniku i Radničkom (N), jer su i njima zbog bolesti više prvotimaca odloženi dueli prošlog kola, premda Nišlije već u subotu čeka megdan sa Kolubarom, dok Surduličani imaju dovoljno vremena za oporavak do bitke sa Čukaričkim (ponedeljak).

I Partizan ima nekoliko povređenih i dosta umornih igrača, pa je ipak u četvrtak pobedio Mladost u Lučanima, a lidersku poziciju pokušaće da zadrži i posle domaćinskog susreta sa Spartakom.

I tako, eventualno, napravi pozitivnu uvertiru za nastavak grupne faze Lige konferencije sledećeg četvrtka, kada i Crvena zvezda igra drugo kolo Lige Evrope.

Fudbaleri TSC su zbog tuđih problema bili slobodni pre nekoliko dana, pa sada odmorni čekaju lokalni derbi sa Vojvodinom, rešeni da se vrate na treće mesto na tabeli SLS.

Odnosno sa istog zbace Napredak, koji u završnoj turi utakmica ove runde šampionata ide na noge Proleteru iz Novog Sada.

Iste večeri će, silom prilika, takođe pošteđeni Voždovac, sa novim trenerom, udariti na fenjarašku Mladost, dok će dan pre u Gornjem Milanovcu snage odmeriti domaći Metalac i Radnički 1923 iz Kragujevca.

Superliga – 11. kolo

subota

TSC – Vojvodina       16.00

Kolubara – Radnički (N)      19.00

nedelja

Novi Pazar – Crvena zvezda           15.55

Metalac – Radnički 1923   18.00

Partizan – Spartak   20.15

ponedeljak

Voždovac – Mladost           16.00

Proleter – Napredak            18.00

Čukarički – Radnik   20.00

Tabela: Partizan 25, C. zvezda 20, Napredak 18, TSC 17, Čukarički 17, Vojvodina 15, Radnički 1923 14, Spartak 12, Voždovac 12, Kolubara 10, Radnik 9, Radnički (N) 9, Metalac 8, Proleter 8, Novi Pazar 7, Mladost 4.

Ben proslavio pasoš

El Fardu Ben je početkom leta ušao u proceduru dobijanja srpskog pasoša, a juče se napadač pohvalio da je postao državljanin Republike Srbije.

„Sa ponosom i velikim zadovoljstvom objavljujem da sam zvanično postao srpski državljanin. To je čast za mene i moju porodicu, jer mi je Srbija toliko pružila. Moja ćerka je rođena u Beogradu, a i moji dečaci uzžvaju u Srbiji. Ovde sam, takođe, imao priliku da doživim najbolje trenutke svoje karijere“, napisao je El Fardu Ben na Instagram profilu.

Premijera „spejs šatla“ u Bačkoj Topoli

Fudbaleri TSC dobili su svoju fudbalsku kuću u Bačkoj Topoli, a kolege iz Vojvodine biće im u subotu prvi gosti u objektu vrednom 13 miliona evra, kapaciteta 4.100 mesta na potpuno pokrivenim tribinama. Kao u Engleskoj, oko terena sa grejačima, nema atletske staze, zarad veće rentabilnosti stadion će se grejati putem solarnih panela, a posetioci na raspolaganju imaju hotel, lokale, restorane i spa centar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari